Hirdetés

X570-es alaplappal is működött egy Ryzen 1000-es processzor



|

Először úgy tűnt, hogy lehetséges. Aztán kiderült, hogy nem. Most mégis összehozták.

Hirdetés

Májusban derült ki, hogy az első ígéretek ellenére az AM4-es foglalattal rendelkező alaplapok közül az X570-esek mégsem támogatják az első-generációs Ryzen processzorokat. Aztán most jött a legújabb AGESA firmware ezekhez az alaplapokhoz, és minden megváltozhat

Hirdetés

Az új AGESA 1.0.0.4 mikrokód elvileg a Ryzen 3000 szériás processzorokhoz hoz nagy fejlesztéseket, és miközben emeli a boost melletti órajelet, addig a bootidőt is csökkenti 20-30 százalékkal. 

A német Planet 3D Now állítólag hozzájutott az ASUS Crosshair VIII Hero WiFi alaplap legújabb béta BIOS-ához, amely az új mikrokódra épült. Ezután egy AMD Ryzen 3 1200-as processzort adott a konfigurációhoz. Elvileg nem kellett volna, hogy működjön a PC, mégis bebootolt, és még a CPU-Z is hitelesítette. Megpróbálták ugyanezt régebbi BIOS-szal is, de úgy nem sikerült. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mit jelent mindez a visszafelé való kompatibilitással kapcsolatban. Van rá esély, hogy több X570-es alaplap is támogatja majd a legelső Ryzen chipeket. Sajnos azonban az emberek többségét pont a fordított felállás érdekelné, vagyis, hogy a régi alaplap támogassa a legújabb processzorokat. 

Szerencsére vannak olyan régebbi AM4-es foglalatok, amelyekre ez igaz vagy igaz lesz. Az AMD szerint biztosan jönnek majd a BIOS-frissítések folyamatosan a Ryzen 3000-es modellekhez, de arra nem számítanak, hogy minden régi alaplap támogatja majd a legújabb CPU-kat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.