Hirdetés

A Xerox megvenné a HP-t



|

A HP nem kommentálja a pletykákat, de a jelentések szerint a Xerox készpénzért és részvényekért vásárolná fel a céget.

Hirdetés

Először a The Wall Street Journal oldalán bukkant fel a hír, amely szerint a Xerox ajánlatot tett a HP-nak, hogy felvásárolja. A CNBC ezután megerősítette ezeket a jelentéseket: állítólag készpénzt és részvényeket adnának. 

Hirdetés

Ha az üzlet létrejön, akkor két tech óriás egyesülne. A Xerox elsősorban a nyomtatók és fénymásolók piacán ismert, a HP pedig a világ egyik legnagyobb PC-s gyártója, de nyomtatói is bőven akadnak. 

A médiának egyik cég sem hajlandó nyilatkozni, a HP konkrétan azt mondta, hogy nem fűz megjegyzéseket pletykákhoz. Később azért a USA Todaynek annyit megerősített, hogy tényleg ajánlatot kapott a Xeroxtól. 

A CNBC rávilágított, hogy a Xerox piaci értéke jelenleg 8,05 milliárd dollár, míg a HP 27,3 milliárdot ér. 

A HP november 1-jén váltott ügyvezetőt: Enrique Lores azután érkezett, hogy Dion Wiesler családi egészségügyi gondok miatt távozott. Októberben pedig azt árulta el a HP, hogy költségcsökkentések miatt a dolgozói 16 százalékától megválik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.