Hirdetés

Zártabb környezetet ad a Windows 10 S



|

Nem lehet leváltani az alapértelmezett keresőt és böngészőt az új rendszerben.

Hirdetés

Miközben a Windows 10 S első ránézésre egy lebutított Windows 10-nek tűnik, addig a valóságban sok extrája van, ami a Windows 10 Home-nak nincs. Van például céges környezetben kedvező Bitlocker titkosítás, Azure AD Join, üzleti Windows Update. 

Hirdetés

Sajnos azonban nem az az egyetlen korlátozás, hogy kizárólag a Windows Áruház appjaival megy a rendszer. Mint kiderült, az alapértelmezett böngészőt és keresőt sem lehet benne lecserélni. 

A Microsoft szerint lesz lehetőség letölteni harmadik felektől származó böngészőket a Windows Áruházból, de alapértelmezettként ezeket nem lehet megadni. Egy hivatkozásra vagy HTML-fájlra kattintáskor tehát az Edge ugrik fel, továbbá bárhonnan is keresünk, a Bing végzi a kutatást (kezdőlapnak persze meg lehet adni a Google-t vagy a DuckDuckGót, de ez is több kattintást jelent). 

A jó hír az, hogy a Windows 10 S-ről könnyű Windows 10 Pro verzióra váltani (az akciós időszak után ez 49 dollárba kerül), amiben már jóval több lehetősége van a felhasználónak. A frissítés egyirányú, vagyis a Windows 10 Pro változatról nem lehet Windows 10 S-re visszaállni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.