Hirdetés

Zen 2-es magokat hoznak az AMD Renoir APU-k



|

A szivárgások szerint Zen 2 processzormagokkal és Vega grafikával jönnek majd a Renoir APU-k.

Hirdetés

Az AMD sok javítást tett közzé az AMDGPU driveréhez, amely a következő-generációs APU-k támogatásáról is gondoskodik. Ezeknek a neve Renoir lesz. 

Hirdetés

A Renoir elvileg az AMD Picasso vonalát váltja majd le. Ez utóbbi 12 nm-es technológiára, Zen+ magokra és Vega grafikára építkezik. A Renoir APU-k állítólag már 7 nm-es technológiával és Zen 2 mikroarchitektúrával támadnak, ugyanakkor a várakozásokkal szemben nem Navi, hanem még szintén Vega grafikát hoznak. 

A driverkódban ugyanis GFX9-es utalások találhatóak, ami a Vega azonosítója (a Navira GFX10-ként hivatkoznak). Némi vigasz lehet, hogy a Renoir Vega 10 grafikája ugyanakkor már VCN 2.0-t használ majd.

Korábbi szivárgások alapján a Renoir 2020-ban érkezik meg, és ebben az esetben az Intel 10 nm-es Ice Lake lapkáival versenyezhet, amelyek Gen11-es integrált grafikát hoznak magukkal. Mivel az Intel saját tesztjein egy 4-magos Ice Lake-U chip csak kevéssel győzte le a hasonló kaliberű Ryzen 7 3700U Picasso APU-t, ezért az AMD rajongói abban bíznak, hogy a Renoir APU-k alaposan megelőzhetik teljesítményben az Ice Lake chipeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.