Hirdetés

A Zoom mindent megtesz azért, hogy biztonságosabban cseveghessünk



|

Véget akarnak vetni a "Zoombombing" néven elhíresült problémáknak.

Hirdetés

A koronavírusjárvány miatt a világ számos pontján home office-ra váltottak a munkahelyek, és a digitális oktatás terén kezdtek szárnypróbálgatásokba az iskolák. Ilyen időkben kiemelten fontos, hogy a különböző videokonferencia-lebonyolító alkalmazások kellően biztonságosak és stabilak legyenek. Nos, az egyik legnépszerűbb ilyen megoldás, a Zoom az utóbbi időben a kritikus hangok céltáblája lett, sokan rávilágítottak annak biztonsági réseire. Most mindenesetre a Zoom mögött álló csapat mindent megtesz azért, hogy visszanyerjék renoméjukat, és nem mellékesen valóban biztonságossá varázsolják az appot. 

Hirdetés

Az április 5-én élesedő új frissítést követően ugyanis a Zoomban alapértelmezetté válik az, hogy csak és kizárólag jelszó birtokában léphetünk be a különböző digitális meetingebe, továbbá ugyancsak kötelező lesz virtuális várószobákban csücsülni azelőtt, hogy valaki manuálisan beengedjen bennünket egy ilyen megbeszélésre. A változtatások automatikusan életbe lépnek minden ingyenes, "Basic" felhasználó számára, valamint azoknak is, akik az első számú, "Pro" előfizetés mellett döntöttek. A Zoom illetékesei elmondták, fokozottan ajánlják mindenki számára, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel. 

Mindezzel a "Zoombombing" nevű jelenséget szeretnék végre maguk mögött tudni. Így nevezik azt, mikor valaki simán csak mezei trollkodás céljából bepofátlankodik random Zoom beszélgetésekbe. Zoombombing messze túllépett már a tréfa szinte, az FBI is figyelmeztette a felhasználókat erről a problémáról, valamint New York állam főügyésze is levéllel fordult ennek kapcsán a Zoomhoz, amelyben arra kérte őket, léptessenek életbe új biztonsági intézkedéseket. 

Mi nemrég külön cikkben szedtük össze a Zoom legjobb alternatíváit annak érdekében, hogy válogathassatok a hasonló alkalmazások közül, ha esetleg nem győzött volna meg benneteket teljes mértékben a jelszavas védelem és az alapértelmezett várószobák bevezetése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.