Hirdetés

1,7 millió követőjét vesztette el egy influencer, miután az édesanyja egy fontos leckét akart neki megtanítani



|

A tinilány közösségimédia-fiókjainak törlése erős lépésnek tűnik, de az anyuka meggyőződése, hogy helyesen járt el.

Hirdetés

Lehet és kell is vitatkozni arról, hogy a különböző közösségimédia-platformok a Facebooktól az Instagramig, a Twittertől a TikTokig mennyi hasznot hajtanak az emberiségnek, és mekkora kárt okoznak ezzel párhuzamosan. Egy brazil anyuka azonban nem várta meg, hogy konszenzus szülessen a kérdésben, hanem fogta magát és edukációs céllal törölte 14 éves lánya Instagram- és TikTok-fiókját.

Tehát szó sincs véletlen balesetről, a merénylet teljes mértékben tudatos és szándékos volt, amit a két említett platformon összesen 1,7 millió követővel rendelkező Valentina (vagyis netes alteregója szerint Nina Rios) igencsak rossz néven vett.

Hirdetés

Az Instagramon mellesleg szintén aktív Fernanda Rocha Kanner azzal indokolta tettét a médiának nyilatkozva, hogy szerinte az említett oldalak nem egészségesek. Kifejezetten károsnak tartja, ha valaki - pláne egy tinédzser - olyan emberek visszajelzései alapján alakítja ki saját énképét, aki valójában nem is ismerik.

Radikális, de szükséges lépésnek tartja lánya fiókjainak törlését, mert nem akarja, hogy úgy nőjön fel, hogy közben elhiszi, ő és a valóságtól elrugaszkodott, torz internetes személyisége egy és ugyanaz.

"Nem akarom, hogy Kínában készült gyúlékony poliészter ruhákat reklámozzon, és azt sem akarom, hogy a csodálatos lányom mindennap úgy táncoljon, mint egy betanított pávián. Sajnálom azt a generációt, amelyiknek ez jelenti a hírnevet."

Mindenesetre Valentina egyelőre nem tért vissza a közösségi oldalakra, tehát nem kizárt, hogy végül célt ért a szülői szigor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.