Hirdetés

A mesterséges intelligencia már a modellek munkáját is elveszi?



|

Élő emberre nincs szükség többé, elég megadni pár változót, és már kész is a divatfotó.

Hirdetés

Szintet lépett az egyik legnépszerűbb MI-alapú "embergenerátor": a Generated Photos most már nem csak portrékat kínál olyan emberekről, akik sosem léteztek, hanem teljesalakos képeket is, pózokkal, ruhákkal. Próbálkozások eddig is akadtak ilyesmire, ám ez az eddigi legalaposabb és legmeggyőzőbb adatbázis fotorealisztikus szereplőkkel, amelyekről senki sem gondolná, hogy egy mesterséges intelligencia műve.

A vállalat eddig főleg Face Generator nevű szolgáltatásáról volt ismert. Ez egy hatalmas, kereshető képtár, ahol nem, kor, etnikum, szem- és hajszín és más változók alapján kereshet bárki MI-portrékat stockfotókhoz, illusztrációkhoz, vagy bármilyen más célra.

A szerzői jogokkal nem kell bajlódni, és az algoritmus aligha csinál ügyet a képmáshoz fűződő jogokból, azaz bizonyos szempontból még célravezetőbb is nem létező emberek arcképét használni, főleg, ha ennyire meggyőző. A fotókat tehát nem megrendelésre generálja az MI: a cég előre elkészítette (és persze folyamatosan bővíti) őket, ez "csak" egy már meglévő, több százezer képből álló adatbázis.

Hirdetés

Most ezt terjesztették ki teljesalakos képekkel, ahol szintén nem, testalkat és ruhák szerint szortírozhatjuk a "fotókat". Ezeket elkészíteni sokkal trükkösebb, főleg, ha valóban meggyőző végeredményt szeretnénk; a Generated Imagesnek a jelek szerint sikerült. Igaz, egyelőre kizárólag fiatal és vékony modelleket kínálnak, de mielőtt bárki bodyshaminget kiáltana és a divatipar agymosását emlegetné, ennek csak az az oka, hogy ennyit tanítottak meg az algoritmusnak, később pedig sokszínűbbé válik majd az adatbázis.

A kérdés, hogy a modellek munkáját mikor veszi el végleg az MI. Te mit gondolsz erről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.