Hirdetés

A metaverzumba kényszerült egy teljes lakodalom, a virtuális Roxfortban tartották meg



|

A járványügyi korlátozások miatt csak a virtuálisan tudott összegyűlni az összes vendég az esküvő ünneplésére, így kiderült, milyen a metaverzum-lagzi.

Hirdetés

Ugyan a metaverzum koncepciója normál körülmények között sokak számára rémisztő, hiszen kevés körülmény van, amikor a való világ helyett mondjuk a Meta által megálmodott mértékben szeretnénk virtuális terekre támaszkodni. A Covid19 járvány viszont pont egy ilyen külső tényező, így valahol érthető annak az indiai párnak a döntése, akik egy metaverzum-platform készítőit kérték meg, hogy segítsenek a lagzijuk lebonyolításában.

Az ázsiai országban érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt maximum száz főt hívhattak volna meg az esküvőt követő ünneplésre, viszont mivel Indiában ennél hagyományosan sokkal nagyobb létszámú szokott lenni a násznép, más megoldás után néztek. Ekkor merült fel az ötlet, hogy egy virtuális térben tartsák meg a ceremóniát, ami nem csupán azt tette lehetővé, hogy kétezer vendég lehessen jelen, hanem például azt is, hogy egy avatár formájában a menyasszony tavaly elhunyt édesapja is megjelenhessen a ceremónián és áldását adhassa.

Hirdetés

Emellett a helyszínt is kreatívabban választhatták meg, mint a valóságban, és azt kérték, hogy egy, a Harry Potter világát, egészen pontosan a Roxfort kastélyt megidéző 3D-környezetben kapjon helyet a virtuális lagzi.

A metaverzum mostanában népszerű koncepcióival ellentétben a ceremónia nem alkalmazott a virtuális, vagy kiterjesztett valósághoz kapcsolódó technológiákat, a vendégek könnyeben elérhető eszközök, így akár egy okostelefon, tablet, vagy laptop segítségével is csatlakozhattak az eseményhez egy választott karaktermodellel.

A kastély bejáratán besétálva egy virtuális kivetítőn keresztül követhették az élőben streamelt ceremóniát, ami előtt a pár avatrájai álltak és üdvözölték rendszeresen a vendégeket. A virtuális lagzi természetesen szociális funkciókkal is kiegészült, így a vendégek egymással is beszélgethettek.

A vőlegény, aki elmondása szerint az elmúlt egy évben a metaverzumhoz kapcsolódó technológiákon dolgozott, valószínűleg rendkívül lelkes a blokklánc kapcsán is, ugyanis az esküvőre készített avatárjaik fotóiból NFT-ket is készített.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.