Hirdetés

Élő adásban felejtett el nadrágot húzni a távmunkás riporter



|

Ennél kellemetlenebb példával nem is lehet illusztrálni, miért kell felöltözni rendesen, ha otthonról videótelefonálunk.

Hirdetés

Sokan  gondolják úgy, hogy a home office lazább munkavégzésre ad lehetőséget, és egyes munkakörökben ez talán igaz is. Akinek viszont videohívások vagy -konferenciák formájában kell bejelentkeznie, annak nem árt észnél lenni. Csábítóan lusta ötlet, hogy ne vegyünk nadrágot, úgysem látszik a kamera képén - pedig sokszor mégis megvillan valami, aminek nemkéne. Így például az ABC News egyik távmunkás riportere, Will Reeve (aki egyébként a klasszikus Superman filmek címszereplőjeként ismert Christopher Reeve fia). A Good Morning America műsorban a gyógyszerek drónokkal történő szállításáról volt szó, és minden rendben volt, egészen addig, amíg fel nem tűnt a nézők számára, hogy a riporter bizony csak derékig elegáns. 

Hirdetés

A problémát az okozta, hogy bár az élő adás előtti beálltáskor még tökéletes volt a beállítás, a kamera azonban elmozdult és ezt senki nem vette észre. gy aztán hiába volt ingben-zakóban, tehát hírműsor-kompatibilisen felöltözve Reeve, arról viszont fogalma sem volt, hogy az egész közvetítés alatt simán látszott az "alul semmi" stílus. Amint erre utólag rájött, igyekezett viccesre venni a dolgot a Twitteren. 

Azóta egyébként már hord nadrágot munka közben otthon is, és eközben segített eldönteni egy fontos vitát. Az emberek azon marakodtak ugyanis, hogy alsónadrág vagy rövidnadrág volt-e rajta a rendes nadrág helyett (sőt, volt-e egyáltalán bármi a zakó alja alatt, vagy egy klasszikus donaldkacsázásnak lehetett szemtanúja a Jó reggelt, Amerika című műsor néhány milliós nézőközönsége. A riporter szerint rövidnadrágot viselt - mi pedig higgyük el ezt neki.

Mindenesetre az ugyan lehet, hogy a legtöbb olvasónkkal ritkán fordul elő egy videós bejelentkezés valamilyen tévécsatornán, de az alapvető öltözködésre akkor sem árt figyelni, ha a munkatársainkkal, vagy akár barátokkal, családtagokkal videócsevegünk. Az otthon kényelmében ugyanis könnyű elfelejteni, hogy a túloldalon nem csak egy monitoron látható kétdimenziós kép figyel, hanem mindent látó szemek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.