Hirdetés

Angelina Jolie is regisztrált az Instagramra, hogy az afganisztáni helyzet ellen szólaljon fel



|

A színésznőtől kár hírességekkel készült szelfiket, vagy exkluzív story-kat remélni, egészen más üzenethez használná az Instát.

Hirdetés

Szombaton indította el hivatalos Instagram-oldalát Angelina Jolie, akit az elmúlt időszakban már az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának különmegbízottjaként is megismerhetett a világ. A színésznő profilja azonban más lesz, mint a legtöbb hírességé, hiszen Jolie, amint azt az első posztjában írta, azért regisztrált, hogy az elnyomott emberek hangja lehessen a platformon.

Az első bejegyzésében egy levelet publikált, amit állítólag egy tizenéves afgán lány küldött neki. A sorok arról a szörnyű állapotról számolnak be, ami épp kialakulóban van Afganisztánban az amerikaiak kivonulása után. 

Hirdetés

Jolie a levélhez csatolt posztjában leírja, hogy az afganisztáni nők az elmúlt húsz évben is az életüket kockáztatták azzal, ha iskolába vagy munkába jártak, ami mostantól még sokkal veszélyesebb lesz. 

A színésznő a témával kapcsolatban a TIME magazinban is megjelentetett egy véleménycikket, amiben leírta többek között, hogy szégyelli, ahogyan az amerikai sereg kivonult Afganisztánból, azzal ugyanis semmissé tették az elmúlt 20 év eseményeit.

Egy cikkben szereplő statisztika szerint csak május óta több mint 200 ezer nő volt kénytelen elmenekülni a mostanra tálib irányítás alá került országból.

Ha érdekel, hogy például a Facebook hogyan reagált a kialakult helyzetre, ide kattintva további cikkeket olvashatsz a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.