Hirdetés

Az Apple Watchnak köszönhetően sikerült felfedezni egy 12 éves lány rákos betegségét



|

Az Apple Watch riasztására az utolsó pillanatban sikerült kiszúrni a daganatot.

Hirdetés

A rákos megbetegedések kezelésének sikerében kulcsfontosságú a minél korábbi diagnózis, így nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát. Egy 12 éves kislány példáján keresztül viszont már azt is tudjuk, hogy bizonyos esetekben még egy pulzusmérős okosóra is életmentő lehet.

A Flushingben élő Imani Miles ugyanis egy Apple Watch riasztásának köszönheti, hogy végső soron sikerült kimutatni és időben kezelni a szervezetében kialakult daganatos megbetegedést.

Az Imani által viselt almás okosóra egy este veszélyesen magas pulzusszámot észlelt, az értesítést látva pedig az édesanyja, Jessica Kitchen a legközelebbi kórházba rohant a lánnyal. Itt az orvosok vakbélgyulladással diagnosztizálták, amelyet egy ún. neuroendokrin (a hormonokból és idegrendszeri sejtekből eredő) tumor okozott.

Hirdetés

A további vizsgálatok során kiderült, hogy a daganat már több helyre is átterjedt, a felfedezésnek hála viszont sikerült időben megműteni, és maradéktalanul eltávolítani a szervezetéből. Habár a diagnózisért és a sikeres beavatkozásért kétségtelenül az orvosokat illeti a dicséret, a kislány anyja az Apple Watch-nak is hálás, mivel az óra figyelmeztetése nélkül véleménye szerint "sokkal rosszabb" is lehetett volna a helyzet.  

Az almás okosóra kapcsán nem ez az első hasonló történet, júniusban egy ritka szívdaganat felfedezésében jutott kulcsszerep az Apple kütyüjének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.