Hirdetés

Az Avatar 2 csúcstechnológiája padlóra küldött néhány mozit



|

Nem minden vetítőterem bírt el James Cameron legújabb attrakciójával.

Hirdetés

Tizenhárom évnyi kihagyás után a Föld lakói újra ellátogathatnak Pandora lenyűgöző, távoli vidékeire, hiszen a mozikban már napok óta  nézhető az Avatar: A víz útja, amely ismét életre kelti a Na'vik lakta képzeletbeli holdat.

James Cameron filmje ugyan az előzetes elvárásoknál valamivel gyengébben muzsikál a pénztáraknál, cserébe viszont látványban  ezúttal sem marad el a 3D-lázat berobbantó, 2009-ben megjelent elődjétől.

Ha a japánokat kérdezzük, A víz útja talán kicsit túlzásba is viszi a tündöklést, a film által alkalmazott csúcstechnológia ugyanis több helyi mozi vetítőrendszerét is kifektette.  A Bloomberg beszámolója alapján a 48 fps képkockasebességet biztosító HFR (high frame rate) formátum okozza a gondot, amit az egyik filmszínházban kénytelenek voltak a hagyományos 24 fps-re módosítani, illetve más helyeken (United Cinemas Co., Tohol Col, Tokyo Corp) is akadtak nehézségek, ezért a nézők egy része visszakérte a jegye árát.

Hirdetés

Az Avatar: A víz útját világszerte több formátumban is vetítik, a 2D-s és 3D-s verziókban is elérhető 48 fps-es variáns viszont csak az akciójeleneteknél alkalmazza a duplázott képkockasebességet. A HFR nem új technológia, korábban például a Hobbit-trilógia is élt vele, ám nem minden filmrajongó élvezi a jól megszokott mozis élménytől merőben eltérő látványt, ezért nem is igazán terjedt el a megoldás.

Valószínűleg az utóbbi az oka, hogy néhány japán mozinak beletört a bicskája a Na'vik legújabb kalandjába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.