Hirdetés

Bill Gates teljes haderejével a koronavírus ellen vonul



|

A Microsoft alapítójának feleségével közös alapítványa minden egyéb tevékenységet a háttérbe küld, hogy így segítsen minél előbb megoldást találni a járványra.

Hirdetés

A Microsoft alapítója már jó ideje nem vesz részt aktívan egykori cége ügyeiben, csupán annak egyik fő részvényese - ez is elég azonban ahhoz, hogy vezesse a világ leggazdagabb embereinek listáját, vagy néha "csak" dobogós legyen rajta. De persze Bill Gates nem ücsörög a pénzén, mint holmi Dagobert bácsi, idejének és vagyonának nagy részét feleségével közös jószolgálati alapítványának szenteli. A Bill & Melinda Gates Foundation sokféle karitatív tevékenységet végzett már világszerte a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásának támogatásától a különféle járványok elleni küzdelemig, de most minden erejével a COVID-19 közvetlen és közvetett problémáira fókuszál.

Hirdetés

Az alapítvány korábban a HIV, a tuberkulózis és az Ebola elleni vakcinák kifejlesztéséhez is nagyban hozzájárult a kutatók és kapcsolódó szervezetek pénzelésével, mostBill Gates nyilatkozata szerint a legújabb járványügyi vészhelyzetet tekinti első számú prioritásának, és ezért minden olyan tevékenységet, amely nem egészségügyi kérdésekkel kapcsolatos, egy ideig a háttérbe szorít.

A koronavírus-járvány kitörése óta több mint 250 millió dollárt juttattak a kapcsolódó tudományos és nonprofit szervezeteknek, és most egy külön "stratégiai és befektetési alapot" hozott létre, amelyből az ígéretes fejlesztésekre, vagy akár kórházak és hasonló intézmények megsegítésére sokkal gyorsabban lehet pénzt allokálni. Emellett Gates bírálta Donald Trump járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, többek között azt, hogy leállította a WHO pénzügyi támogatását. Persze eközben a milliárdos filantróp sokaknál épp egy teljesen elvetemült került a kritikák célkeresztjébe, miszerint pont azért jótékonykodik a koronavírussal kapcsolatban, mert titokban elősegítette annak létrejöttét. Emberek, emberek, nektek semmi se jó...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.