Hirdetés

Claudia 19 éves, a meztelen fotóit árulja a neten - és nem létezik



|

Utóbbi tény különösebben nem zavarja a rajongóit.

Hirdetés

Napjainkban nem különösebben meglepő, ha egy 19 éves lány saját meztelen fotóit árulja az interneten, igaz, ezt a legtöbben az OnlyFans platformján teszik, de mindig akadnak kivételek. Ilyen Claudia is, akinek a Reddit felhasználói fizettek a különféle szexi képeiért, ebben pedig még az sem zavarta meg őket, hogy a lány egyáltalán nem létezik.

A képeket a Stable Diffusion nevű, generatív mesterséges intelligencia segítségével hozta létre két informatikus egyetemista, akik maguk sem számítottak rá, hogy mekkora sikere lesz Claudia képeinek - írja a BoingBoing.

Hirdetés

A nevük elhallgatását kérő diákok eredetileg csak viccből regisztráltak Claudia számára egy Reddit-fiókot, miután a tudomásukra jutott, hogy a fórum egyik felhasználója 500 dollárt húzott le másokról, azzal, hogy engedély nélkül árulta más nők fotóit.

Az egész ötlet csak egy teszt, hogy megnézzük, mennyire lehet átverni az embereket mesterséges intelligencia által generált fotókkal, de őszintén szólva nem is számítottunk rá, hogy ennyire népszerű lesz

- nyilatkozta a két informatikus hallgató a lapnak.

F19 Feeling pretty today :)
by u/Cl4ud14_ in Faces

Claudia egyik fotójára több százan kommenteltek, sokaknak pedig még az sem szegte kedvét, hogy akadtak olyanok, akik azért kiszúrták, hogy a lány fotói nem valódiak. Ennek ellenére a két diák körülbelül 100 dolláros bevételre tett már szert a fotók árusításával.

A Reddit-fórum, ahová az első fotók felkerültek, Claudia megjelenése után gyorsan bevezette a videós azonosítást: aki szeretné a fotóját közzétenni, annak egy 10-15 másodperces videót is kell magáról küldenie, hogy ezzel igazolja, létező személy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.