Hirdetés

Döbbenet: Megan Foxot szexinek ábrázolta az MI, és ez őt is meglepte



|

Hollywood egykori legmenőbb poszterlánya is tett egy kört az egyik legnépszerűbb új alkalmazással.

Hirdetés

Bizonyára akadnak még néhányan, akik emlékeznek a 2016-ban berobbant Prisma alkalmazásra, amely festmény-szerű effektekkel látta el az okostelefonnal lőtt fotóinkat. A mesterséges intelligencia-alapú képgenerálás azóta rengeteget fejlődött, az app mögött álló Prisma Labs pedig most egy újabb nagy dobással jelentkezett.

A nemrég megjelent Lensa AI nevű iOS/Android alkalmazás az MI segítségével turbózza fel a szelfijeinket, különböző művészi stílusokban álmodva újra az alapanyagot. A Sensor Tower elemzőcég szerint 5 nap alatt több mint 4 millióan töltötték le az appot, köztük Megan Foxszal, aki maga számolt be a tapasztalatairól.

Hirdetés

A 2007-es Transformersszel berobbant Fox ugyanis az Instagramon panaszolta el, hogy a Lensa AI őt többnyire "meztelenül" ábrázolja, s egyúttal igyekezett megtudni, hogy másnál is ez-e a helyzet. Illusztrációként néhány portrét is kaptunk, az elsőn mintha egy animéből lépett volna elő a 36 éves színésznő.

Néhány felhasználó komolyan vette a kérdést, és felhívta rá Fox figyelmét, hogy a Lensa AI csak az alapanyagot turbózza fel, így nagyrészt a szelfi készítőjén múlik, hogy mennyire lesz ledér a végeredmény. A sztár persze valószínűleg nem valódi problémafelvetésnek szánta a posztot, csak a maga módján lovagolta meg az új trendet.

De ha már a problémáknál tartunk, az ilyen és az ehhez hasonló alkalmazások használata előtt mindig érdemes átbújni a felhasználói szabályzat adatvédelmi részét, hiszen a képgenerálás során elküldjük a fotónkat az üzemeltető szervereire. A Lensa AI esetében az irányelvek alapján nem volt teljesen tiszta, hogy mi történik a képekkel, ezért a Wired magazin közvetenül a Prisma Labsnél érdeklődött.

"A Lensa a Stable Diffusion modell egy másolatát használja, és megtanítja, hogy a feltöltött képeken minden egyes esetben felismerje az arcot. Ez azt jelenti, hogy minden egyes felhasználó számára külön modell áll rendelkezésre. A felhasználó fotói törlődnek a szervereinkről, amint létrehoztuk az avatárokat. A szerverek az Egyesült Államokban találhatóak".

- írta e-mailben a cég alapítója és vezérigazgatója, Andrey Usoltsev, aki egyben azt is közölte, hogy már dolgoznak az adatvédelmi irányelveik frissítésén.

Te kipróbáltad a Lensa AI-t, vagy messziről kerülöd az ilyen appokat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.