Hirdetés

Döbbenetes műholdképeken látható a bejrúti pusztítás mértéke



|

A Planet Labs és a Maxar is műholdfelvételeket tettek közzé arról, hogy milyen változást okozott az augusztus 4-i katasztrófa.

Hirdetés

Mint ismeretes, kedden este hatalmas robbanás történt Libanonban, Bejrútban, ahol a kikötő és környéke szinte teljesen elpusztult. A problémát az okozta, hogy korábban egy orosz hajóról a hatóságok 2750 tonna ammónium-nitrátot koboztak el, majd egy évnyi várakozás után megmagyarázhatatlan okokból egy olyan raktárba szállították, ami alig 100 méterre volt a lakóövezettől. Egyes források szerint egy közeli épületben ütött ki tűz, ami átterjedt erre az objektumra is. Szakértők már fél éve figyelmeztettek, hogy katasztrófához vezet majd, ha nem viszik el a 2750 tonna ammónium-nitrátot, de senki nem foglalkozott a potenciális veszélyekkel. A város fizette meg ennek az árát.

Hirdetés

A katasztrófa hatalmas pusztítást végzett a fővárosban, több mint 135 halottról és 5000 sebesültről tudnak már, 300 000 ember veszthette el a lakását, Libanonnak egyhavi gabonatartaléka maradt, a robbanást a tengeren is hallották, a helyi kormányt nagy erőkkel támadják. A robbanást a beszámolók szerint 20 kilométerre is hallották, és az Orient Queen tengerjárót is elsüllyesztette. 

A történtektől számos műholdképet adott ki a Planet Labs éa Maxar Technologies, ezek mind szemléltetik, mekkora a pusztítás: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.