Hirdetés

Elon Musk szerint visszaszorítják a gyűlöletbeszédet, de a valóság mást mutat



|

A rengeteg fejlesztő kirúgása a minőségbiztosításra is komoly hatással lehet.

Hirdetés

Áll a bál a Twitter háza táján, mióta Elon Musk beült az ügyvezető igazgatói székbe. Több ezer embert rúgtak ki a cégből, amire Musk szerint azért volt szükség, mert gyakorlatilag ömlött ki a pénz a cégből, a változtatások hatására viszont a hirdetők is elkezdtek kivonulni.

A magát csak "Chief Twit" néven emlegető Musk szerint ez meg nem nevezett aktivista csoportok aknamunkája, több vállalat vezetője azonban a Twitteren is elárulta, hogy azért döntöttek így, mert egyszerűen nem értenek egyet az új iránnyal.

Hirdetés

Elon Musk egyértelműen a szólásszabadságot tűzte a Twitter új zászlajára, azzal kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények, hogy ebbe pontosan mi is fér bele. A vezér szerint -  szemben azzal, amit a sajtóban lehet olvasni - a gyűlöletbeszéd mértéke csökkent a korábbi normákhoz képest, a külső statisztikák azoban nem őt igazolják. Musk hatalomátvétele előtt átlagosan 84 tweetet kellett emiatt törölni, a Musk bevonulása utáni 12 órában ez óránként 398-ra ugrott.

A Network Contagion Research Institue mérései szerint az "n-betűs szó" használata 500%-kal nőtt meg, a Twitter egyik vezetője szerint azonban ez csak egy troll kampány eredménye, és mindössze 300 fiók használta a kifejezést több mint 50 ezer alkalommal. Yoel Roth azt is elárulta, hogy a leépítések a tartalom-moderációs csapatot nem igazán érintették, továbbra is több mint kétezren dolgoznak ezen a területen, és a teljes Trust&Safety divízió mindössze 15%-át veszítették el.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.