Hirdetés

Ennek a pártnak egy MI a vezetője, 5,6 millió forintnyi összeget adna mindenkinek



|

Választási programja alapján egyelőre nem a Skynetről van szó, de azért elég bizarr az egész sztori.

Hirdetés

Synthetic Party, azaz Szintetikus Párt - így hívják a legújabb dán politikai mozgalmat, amely egyelőre csak a parlamentbe szeretne bejutni. Nagy kihívás, tekintve, hogy a választások novemberben esedékesek, azaz egy hónapjuk van megnyerni maguknak a közvéleményt. Ja, azt majdnem elfelejtettük, hogy

a pártot egy mesterséges intelligencia vezeti.

Májusban alakult politikai erővé a Computer Lars nevű kortárs kollektíva és a MindFuture Foundation nonprofit közösség, amely kísérleti projektjeiben a művészetet ötvözi a technológiával. Pontosan nem tudni, milyen típusú MI-t használnak, azt azonban elárulták, hogy betáplálták az 1970-es évek óta született radikális baloldali mozgalmak kiáltványait és programját.

Hirdetés

Ennek megfelelően Lars Vezér - azaz Leader Lars, így hívják ugyanis a chatbotot, amellyel bárki kommunikálhat, ha úgy tetszik, folyamatos fogadóórát tart, ami egy politikustól nagyon nemes gesztus - nagyon jót akar az embereknek: fő célja, hogy minden dán kapjon havi 100 ezer koronás, azaz 5,6 millió forintos alapjövedelmet, ami még a helyi életszínvonalat tekintve is merész elképzelés.

Azt természetesen ők is tudják, hogy inkább művészeti projekt ez, mint komoly poltikai mozgalom: az t szeretnék, hogy gondoljuk végig az MI-vel való kapcsolatunkat és építsük be az életünkbe okosan. Az egyedüli szívfájdalmuk az, hogy a jogszabályok szerint egyelőre nem indulhat a választáson olyan párt, ami nem emberekből áll, így kénytelenek valódi képviselőket indítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.