Hirdetés

37 év után tért vissza E.T. a földönkívüli



|

1982-ben mutatták be a kis űrlényről szóló mozifilmet, aki most egy négy perces videóban újra a Földre látogat. Karácsonyi, cukormázas reklám, de valahogy mégis működik, nézd meg te is!

Hirdetés

Steven Spielberg egyik legismertebb filmje az E.T. a földönkívüli, amely kiváló érzékkel mosta össze a sci-fi és a családi mozik műfaját. Az apró, és valljuk be, elsőre kifejezetten randa kis lényt sikerült úgy megalkotni, hogy mégis egy generáció kedvencévé váljon. A világ minden táján gyerekek és felnőttek egyaránt drukkoltak neki, és földi barátjának, Elliotnak, hogy sikerüljön elmenekülniük a kísérletezésre éhes tudósok elől és visszajuttathassák az űrtudóst saját bolygójára.

Hirdetés

Bár a történetnek később könyv formájában megjelent egy hivatalos folytatása az eredeti író tollából, ezt mozifilm nem követte. Épp ezért az akkori, mára felnőtt gyerekeknek lehet egyfajta megnyugtató lezárás a most megjelent kisfilm, amelyben a már felnőtt Elliot és családja körébe toppan be újra E.T.

A videó azért is különleges, mert az eredeti E.T. figura felhasználásával készítették, és Elliotot is ugyanaz a színész, Henry Thomas alakítja felnőttként, aki a klasszikus filmben is megformálta a kisfiút. A jelenetek között is felbukkan csomó olyan, amely az eredeti mozira utal, ilyen az űrlényre elsőként rábukkanó gyerekek és E.T. egyidejű kiáltása, a felélesztett virág, vagy az azóta legendássá vált kép a telihold előtt elsuhanó repülő biciklikkel. De nem is szaporítjuk tovább a szót, nézzétek ti is:

Hogy miért szerepel mindez egy tech-magazinban? Nos, nehéz nem észrevenni, hogy egy reklámfilmről van szó, amely az Amerikában elérhető Xfinity szolgáltatásaihoz kapcsolódik. A mobil- és internetszolgáltató egyébként kifejezetten óvatosan és stílusosan jelenik meg a kisfilmben, ahogy a földlakók tablettel, VR-headsettel és online tévézéssel mutatják meg a földönkívülinek, mi minden változott a bolygónkon 37 év alatt. Szóval valahol lehet azon bosszankodni, hogy mozifilm helyett "csak" négy perc, ráadásul reklám, de az eddigi reakciók alapján a visszatérő E.T. megvette a nézőket kilóra. Pedig még nem is annyira übercuki, mint Baby Yoda.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.