Hirdetés

Videóban köszöni meg az egészségügyi dolgozók munkáját a Google



|

A keresőt reklámozó rövid klipek mintájára itt is keresőkifejezések szerepelnek, de mindegyikük fontos üzenetet hordoz.

Hirdetés

A Google gyakran ad ki olyan videókat, amelyben keresési trendekkel, adott időszakra jellemző keresőkifejezésekkel illusztrál egy adott időszakot, ilyen például a "Year in Search", amelyben az elmúlt év leginkább keresett témáit gyűjti össze. Mostani videója azokról szól, akik a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában dolgoznak, de nem csak nekik, hanem mindenkinek fontos mondanivalóval bír.

Hirdetés

A klipet olyan videókból vágták össze, amelyet a világ minden táján dolgozó orvosok, ápolók készítettek, vagy róluk forgattak, és közben olyan keresési kifejezések követik egymást, amelyek az elmúlt hónapokban a legfontosabbnak számítottak a szolgáltatásban. Ezek ráadásul nem csupán szimpla visszatekintések: hasonló kifejezésekre keresve mindenki olyan információkhoz juthat, amely magára nézve is fontos lehet.

"Hogyan segítsük az egészségügyi dolgozók munkáját" - ez az első kifejezés, és egyértelműen arra utal, hogy az otthoni karantén, a megelőzés és elővigyázatosság most szabályosan életet menthet, mert a kórházak erőforrásait kíméljük meg azzal, ha nem egyszerre zuhan be egy országnyi fertőzött. Ugyanerre utal a "kiegyenesített görbe" kifejezés, amely az elmúlt hónapokban már mindenki által ismert, megbetegedési rátát ellaposító diagramra utal. "Hogyan segítsünk a kórházaknak" - ez alá olyan videórészletet vágtak, amelyben kórházi felszerelések adományozásáról esik szó. Végül pedig az európai városokban elindult közös tapsolásokról is bekerült néhány részlet, jelezve azt, hogy az orvosok, ápolók, betegszállítók és minden más egészségügyi dolgozó elképzelhetetlen munkáját nem árt a magunk módján is megköszönni.

A videó legvégén szintén szerepel a legfontosabb tanács, ami talán már a könyökünkön jön ki, de igenis a lehető legfontosabb: "segíts életeket menteni azzal, hogy otthon maradsz". Végül pedig a Google COVID-19 információs oldalának linkje látható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.