Hirdetés

Videó: ezt látja az áldozat, mikor felkapja egy sas



|

Honnan ismered fel a repülő nyulat? Sas van a hátán. A szakállas vicc most új értelmet nyert, videón nézhetjük meg, milyen lehet ilyenkor a nyúlnak.

Hirdetés

A különféle természeti videókkal, élővilágról készített profi és amatőr filmekkel Dunát és sok más egyéb folyót lehetne rekeszteni egyszerre. Ha akarjuk, megnézhetjük, hogyan esznek, párosodnak, születnek, vadásznak és alszanak az állatok, betekinthetünk még az éjszakai, titkos lopakodásaikba és rejtekhelyeikre is, elég csak valamelyik ilyen tematikájú tévéadót bekapcsolni a sok közül, vagy elveszni a YouTube és Facebook videók tömkelegében. De az összes ilyen film egyvalamiben ugyanolyan: külső szemszögből mutat mindent.

Hirdetés

Most azonban egy véletlennek köszönhetően teljesen átélhetjük belső szemszögből is, milyen lehet kisállatnak lenni - igaz, valószínűleg az utolsó pillanatait. Egy kanadai férfi, James Williams ugyanis egy GoPro akciókamerával próbált felvételeket készíteni Brit-Kolumbia tengerpartján olyan sasokról, akik a partra sodródott halakból lakmároztak. A kamerát simán letette egy haltetem mellé abban a reményben, hogy majd kiváló közeli videók készülnek így a mit sem sejtő tollas ragadozókról.

Az egyik sas azonban a hal maradványait eldobva inkább lecsapott a GoPro kamerára, megragadta a karmaival és repülni kezdett vele az óceán felé - bizonyára valami furcsa kisállatnak nézte. A kamera gazdája már csak annyit tehetett, hogy csalódottan nézett a lassan távolodó állat után, és úgy gondolta, soha többé nem látja viszont az eszközt, hiszen a sas minden bizonnyal a tengerbe ejti, mikor rájön, hogy nem ehető.

Ehhez képest Williams szomszédjának egyik vendége jó pár nappal később a tengerparton sétált és felfedezte a partra vetett kamerát, amely ugyan megrongálódott, de a felvételeket tároló memóriakártyának nem esett baja. Mivel addigra tudomást szerzett a történtekről, visszajuttatta az eszközt a gazdájának, aki egy rövid, de igen intenzív videóval gazdagodott, mégpedig a sas áldozatának szemszögéből. Az alábbi felvételen jól láthatjuk a lecsapó karmokat, majd repülés közben a madár testét - minden bizonnyal egy hal, vagy a bevezetőben említett nyúl is ezt látja utoljára, mielőtt sasvacsora lesz belőle.

Sasok egyébként veszélyesek lehetnek még a kicsit nagyobb állatokra is, akadt beszámoló arról, hogy kisebb kecskét, kutyát vagy majmot is felragadtak. Itt pedig egy olyan felvételt látunk, ahol Mongóliában egy sasra szíjazott apró akciókamerával a madár szemszögéből látjuk, ahogy rókára vadászik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.