Hirdetés

Így még biztos sosem hallottad a Windows XP ikonikus dallamát



|

Egy DJ most rászabadult az egykor oly népszerű operációs-rendszer indításakor felcsendülő, legendássá vált dallamra, és egy szerelmes számot írt belőle.

Hirdetés

A technológia fejlődésével a zenészek és DJ-k előtt egyre több lehetőség nyílik meg arra, hogy megvalósítsák művészi vízióikat. Persze vannak olyanok, akik ezeket egy jó poén kedvéért is bevetik, így remix lényegében a föld összes hangjából született már (ha nem hisztek nekem, akkor íme egy remix egy madár hangjából és egy, ami egy híradós riport alapján készült). Most valaki a Windows XP elindulásakor hallott dallamra szabadult rá.

Az eredeti, összesen hat másodperces zenét Bill Brown szerezte, az operációs rendszer többi hangjával egyetemben. Ezek most a ROMderful nevű "DJ-t és zenei producert" ihlették meg, aki nem állt meg egy sima zenei újrakeverésnél, hanem egyből egy szöveget is írt hozzá.

Hirdetés

Ebben olyan mondatok hangzanak el, mint "XP-nek hívlak mert extra becses vagy" és az "írj rám MSN-en, több szeretnék lenni mint egy barát, tehát üzenj nekem". A teljes élmény persze nem adható át  írásban, tehát inkább hallgassátok meg magatok ezt a felbecsülhetetlen értékű zenei remekművet:

Persze nem ő az első zenei beállítottságú ember akit megihletett az ikonikus dallam, hiszen már jó pár évvel ezelőtt elkészült a Windows-keringő, melyet teljes egészében nagyzenekarra hangszereltek:

Noha a Windows XP-nek már rég leáldozott, a zenéje valószínűleg még sokáig velünk marad a hasonló remixeknek hála. Ha van kedvencetek, osszátok meg velünk kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.