Hirdetés

Ilyen hangja lehet a csillagoknak



|

Egy asztrofizikus és egy zeneszerző megmutatta, mit hallanánk, ha az emberi fül képes lenne a csillagok hangjának feldolgozására.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan filmet és sorozatot láthattunk, amelyben a csatajelenetek különféle izgalmas hanghatásokkal társultak. Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy az emberi fül számára a világűr igazából egy csendes hely. Pedig valójában nem az, csak a hangok más mechanizmusok alapján jönnek létre, mint a Földön. Az emberi hallórendszer pedig nem képes feldolgozni ezeket a hangokat, egyszerűen nem hallunk semmit.

Hirdetés

Van azonban egy asztrofizikus és egy zeneszerző, dr. Garik Israelian és Brian Eno, akik megmutatták, hogy mit is hallanánk a csillagokból, ha képesek lennénk feldolgozni a hangokat. A szakemberek a csillagok infravörös sugarainak akusztikus hullámainak felgyorsításával demonstrálták mindezt: 

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.