Hirdetés

Hitler gyíkemberként T-Rex hátán lovagol a csatába



|

És ez még csak pár részlet az összes olyan őrültség közül, amit a nyár kultfilmje elhoz nekünk. Az Iron Sky második része fogja az összes internetes konteót és egybegyúrja egy hihetetlen komédiává.

Hirdetés

Ha valaki mostanában bármilyen közösségi oldalon, internetes fórumon sertepertél, vagy simán csak online hírforrásokat böngészget, szinte elkerülhetetlenül beleütközik olyan elméletekbe, amitől jó érzésű, minimális gondolkodásra termett embereknek a haja is kettéáll. És mégis, a Földet benépesítő 7,6 milliárd emberből csak kitermelődik annyi, hogy az összes őrült teóriát életben tartsa. Az Iron Sky első része is zseniálisan szedett össze ezek közül néhányat, a folytatás viszont már tobzódik a gyíkemberes, üreges Földes marhaságokban.

Hirdetés

Az Iron Sky első részét 2012-ben mutatták be. Már csak azért is fontos ez a film, mert a finn-ausztrál-német koprodukcióban elkészült alkotás volt az első olyan nagyjátékfilm, amelyet teljes egészében közösségi finanszírozásból hoztak össze. Másrészt viszont már ebben is olyan alapszituációkat szedtek össze, ami egyrészt az akkori internetes bulvármocsok legaljáról büffent fel, másrészt a polkorrektség határait feszegette. Nézzük csak:

- A nácik '45-ben titokban kikísérletezett csészealjakban elmenekültek egy horogkereszt alakú űrbázisra a Hold sötét oldalán;
- Egy véletlenül rájuk bukkanó afroamerikai űrhajóst kifehérítenek, hogy átállítsák a "tiszta faj" oldalára;
- 2018-ban kémeket küldenek a Földre, akik a Sarah Palinról mintázott amerikai szenátornő kampányában kötnek ki, és a náci eszméket amerikai elitista nézetekké alakítva meg is nyerik neki az elnökválasztást;
- Nem sokkal ezután támad az összes többi Hold-náci, akik ellen a Föld összes népe felveszi a harcot olyan űrhajóflottával, amelyet titokban fejlesztettek az elmúlt évtizedekben;
- Végül felrobbantják a Holdat.

Ugye, hogy ez mind olyasmi, ami napról napra ömlik ránk az internet legsötétebb bugyraiból, a mindenféle újvilágtudat, ötödikszívcsakra, szabadonébredés és hasonló fogalmakkal dobálózó álhír-oldalakról? No kérem, a film készítői idén megmutatják, hogy van még lejjebb, teljesen jó értelemben.

Az eljövendő faj újra támad

Világszerte holnap, azaz július 19-én lesz a premierje a filmblődli második részének, az Iron Sky: The Coming Race főleg online filmszolgáltatóknál lesz elérhető az első körben. Ezt a filmet is teljes egészében egy Indiegogo-n indított közösségi kalapozásból finanszírozták, és már az eddigi előzetesekből is kiderül, hogy az első rész internetes konteóit egy csomó olyannal fejelték meg, amit mostanában a nagymama vagy épp a túlpörgős szomszéd néni oszt meg Facebookon, hogy utána az egész család fogja a fejét.

- Az amerikai elnöknő tulajdonképpen gyíkember, aki egy világméretű titkos árnyékkormány tagja;
- A Sarkvidéken van egy titkos lejáró a Föld belsejébe, ami üreges, és dinoszauruszok lakják;
- Szintén a Föld üregében lakik egy második adag menekült náci, akik idomított dinoszauruszokon lovagolnak;
- A Holdon egy Steve-Jobs imádó tech-szekta kisüti azok agyát, akik nem hisznek az évente eléjük szórt termékekben;
- Hitler félig földönkívüli és nem halt meg, most pedig visszatér és értelemszerűen világuralomra tör;
- A Marsot pedig titokban már kolonizálta a Szovjetunió.

A film elődjéhez hasonlóan egyszerre teljesen blőd, valamint egyben zseniális is, ahogy kifigurázza az interneten terjedő nettó marhaságok legjavát. Egy pillanatig sem kell komolyan venni, de érdemes legalább egyszer megnézni, mert a komikus jelenetek és a túlzások közepette hamar rájöhetünk, hogy az egész csak egy görbe tükör a mai, internetről mindent bekajáló és azokat válogatás nélkül továbbosztogató konteóhívők előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.