Hirdetés

Íme a legjobb két mondatos horrornovellák



|

Néha a terjengős, kifejtős regények helyett két mondattal is rá lehet hozni az emberre a frászt, vagy megborzongatni őket. Egy internetes fórumon zseniális írások születtek, ezekből válogatunk.

Hirdetés

A Reddit az a közösségi szolgáltatás, ahol a különféle aloldalakon (subredditekben) a legváltozatosabb témakörök köré csoportosulnak a felhasználók a számítógépes játékoktól a sporton át a cicás képekig. Az egyik közkedvelt subreddit, a r/TwoSentenceHorror olyan írásokat gyűjt össze, amelyek csupán két mondatból állhatnak, de így is kimerítik a horrornovella fogalmát. Micsoda? Hogy két mondatban még elkezdeni sem lehet egy novellát, nem hogy megírni belőle egy egészet? Mutatunk néhányat, és rögtön mindenki rájön, hogy igenis lehetséges.

Hirdetés

1.
"Megtaláltuk a lányát" - mondta a nyomozó, miközben egy x-et rajzolt a térképre. Aztán még egyet, és még egyet, és még egyet, és még egyet.

2.
Van egy szuperképességem, egy évvel előre tudok hallgatni a jövőbe. Ma minden elcsendesedett.

3.
A sofőröm nem volt túl szószátyár, szóval megnéztem a mobilomon az új üzenetemet. "Helló, itt az Uber sofőröd, idekint várlak."

4.
Azt mondják, ha a gerinceden végigfut a hideg, valaki épp a jövőbeli sírodon sétál. A férjem épp odakint kertészkedik, és folyamatosan borsódzik a hátam.

5.
Volt, hogy félholtra ijesztettem valakit. Kétszer.

6.
Épp kitakarítottam a laboratóriumomat, amikor egy ismeretlen jegyzetfüzetre bukkantam, aminek az első oldalán ez állt: "Figyelem, az alany tudósnak képzeli magát."

7.
"Annyira hiányoztál" - suttogtam, miközben ő levetkőzött és beállt a zuhany alá. Persze rossz érzés volt, hogy csak a távcsövemen át nézhetem, de legalább végre megtudtam, hová költözött.

8.
A városban azt mondják az emberek, hogy egy szörny él az erdőben, de szerintem ez hülyeség. Hiszen csak én élek itt, de nem láttam egyetlen szörnyet sem.

9.
A dzsinn kérésére kimondtam a harmadik kívánságomat, miszerint szeretném, ha a családom boldog lehetne. És akkor elkezdtem eltűnni.

10.
Anyám azt mondta, szedjem újra a skizofrénia-gyógyszeremet, mert arról nem szabad csak úgy leállni. De nem akarom, mert akkor eltűnik.

11.
Az, hogy a feleségem nélkülem lesz terhes, normális esetben csak gyanakvásra adna okot. De így, hogy csak ketten vagyunk az űrhajóban, igazából inkább ijesztő a dolog.

12.
Álmomban elhurcoltak a pokolba, ahol kínoztak és égettek, én pedig üvöltöttem fájdalmamban. Aztán felébredtem, és az orvos azt mondta: "már megijedtünk, pár másodpercre elveszítettük."

13.
Vacsora közben azt mondta, tudja a sötét titkomat. De mivel közben jóízűen ette a hamburgeremet, tudtam, hogy csak blöfföl.

14.
Sírtam, amikor a feleségem könyörgése közepette mégis meghúztam a ravaszt. Egyre nehezebb megtennem minden alkalommal, amikor visszatér.

15.
Sírtam, miközben a többiek zenéjére én is hegedülni kezdtem. A jeges víz egyre fejlebb ért a lábaimon.

16. Nevetve néztem, ahogy a macska a piros lézerpöttyöt kergeti a szobán át. Aztán a pötty megállt a mellkasomon.

17.
Mindenre felkészültem a zombiapokalipszis idejére, bunker, étel, ital, áram... De a családomra nem voltam felkészülve.

18.
Mosolyogtam, miközben hosszasan, körültekintően megmostam a fogaimat. Nem csoda, hiszen jó érzés, hogy már ennyit gyűjtöttem össze.

19.
Csodálatos érzés volt életet adni a gyermekeimnek. Ahogy néztem mind az ezret kirepülni a fészekből, arra gondoltam, az emberek sosem lehetnek ilyen boldogok.

20.
Mikor felébredtem az ájulásból megkérdezte, hány ujjat mutat. Remegő hangon mondtam, hogy négyet, de nem akarok rágondolni, honnan szerezte őket.

Ha tetszenek az efféle rövid írások, a r/TwoSentenceHorror oldalon még jó párat lehet találni, természetesen angolul. És persze óvatosan, néhány írás nem csak ijesztő, de elég felkavaró is, mivel néhány felhasználó kifejezetten szabadosan értelmezi a horror fogalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.