Hirdetés

Lázad a természet: hollótámadás érte a Google kávészállító drónját



|

Persze nagyon jó, hogy szinte mindenre van már modern megoldás, de a madarak nem biztos, hogy értékelik a drónok térnyerését.

Hirdetés

Az új technológiák terjedésével egyre többen teszik fel a kérdést, hogy vajon eljöhet-e a Terminatorban látott Skynet-pilanat, amikor az emberiség által létrehozott gépek ellenünk fordulnak, a létezésért folytatott küzdelembe taszítva fajunkat.

Ennek megválaszolását most mellőznénk, de az biztos, hogy a levegőben már elkezdődött a háború, hiszen számos videó bizonyítja, hogy a madarak nem igazán lelkesednek az égi birodalmukba behatoló drónokért. Most épp egy canberrai holló mutatta meg a világnak, mit is jelent a hősies ellenállás.

Hirdetés

Az ausztrál fővárosban lőtt felvételen a Wing nevű drónos ételkiszállító légifutárját láthatjuk, ahogy egy adag kávét igyekszik eljuttatni az egyik helyi megrendelőhöz. Hirtelen azonban berobban a képbe egy dühös holló, és a hátsó szárnynak nekiesve próbálja móresre tanítani a nála jóval nagyobb betolakodót.

A 12 rotorral stabilizált drón ugyan nem különösen szenvedi meg a támadást, de az erkölcsi győzelem mindenképp a hollót illeti, hiszen kétségtelen, hogy a légifutár tévedt be a területére, és nem fordítva.

A Google érdekeltségébe tartozó Wingnek egyébként már egész komoly tapasztalata van a drónos kiszállításban, hiszen 2018 óta űzi az ipart, pillanatnyilag 3 országban (USA, Ausztrália, Finnország). A hollótámadás után ugyanakkor azt közölte a cég, hogy egy időre felfüggesztik szolgáltatást a környéken, mivel most zajlik a fészekrakó szezon, amikor a madarak elszántan védik az utódjaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.