Hirdetés

Még az Antarktiszon is lehet netezni Elon Musk műholdjainak köszönhetően



|

A világ leggazdagabb embere büszkén jelentette, hogy a szolgáltatás mind a 7 kontinensen elérhető.

Hirdetés

A Starlink az elmúlt hónapokban többször is a tech magazinok címlapjaira került, és nem csak a technológiai fejlődésnek köszönhetően. Az orosz-ukrán háború kitörése után Elon Musk a szomszédos Ukrajnában is aktiválta a szolgáltatást, hogy kommunikációs lehetőséget biztosítson a külvilágtól elszakított  ott élőknek, azóta pedig büszkén jelentette, hogy hiába próbálta megzavarni a jelet az agresszor, a szolgáltatás azóta is működik.

A Starlink lelke az az immár több mint 3000, alacsony Föld körüli pályán keringő műhold, amiket a SpaceX rakétái hordtak fel az elmúlt években, az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottsággal (FCC) kötött megállapodás értelmében pedig legalább további ezret még felküldenek majd.

Hirdetés

A vállalat azonban nem akar megállni ennyinél, terveik szerint 50 ezer ilyen nagy hatótávolságú router keringene az űrben. A Starlink már most közel félmillió előfizetővel büszkélkedhet.

A Starlink immár hazánkban is elérhető (igaz, nem kifejezetten olcsó), de a segítségével sokkal izgalmasabb helyeken is lehet már internetezni. Nemrég Mozambik és Nigéria felkarolásával megvetették a lábukat Afrikában, terjeszkednek a Fülöp-szigeteken, és a napokban telepítettek terminált az Antarktiszon található McMurdo állomásra, ahol a kutatók értelemszerűen nemcsak a Facebookot tudják pörgetni, hanem a kutatási eredmények továbbítása is felgyorsul. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.