Hirdetés

Meghaltak, mégis túlélték: kamu volt a halálos TikTok kihívásról szóló hír



|

A hatóságok cáfolták, hogy bárki meghalt volna azért, hogy egy menő videót töltsön fel a netre.

Hirdetés

Nemrég Johnny Knoxville beszélt arról, hogy mi volt a legszörnyűbb dolog, amivel szembe kellett nézniük a Jackass történetében, és bizony a közösségi média korában az interneten is terjednek az egyre hülyébb kihívások. Vannak olyanok, amelyek egy jó ügyre próbálják felhívni a figyelmet és nem kifejezetten veszélyesek (emlékeztek még az Ice Bucket Challenge-re?), de olyanok is akadnak, amelyek súlyos vagy akár halálos sérülésekkel is járhatnak. 

Egy ilyen futott hatalmas köröket a neten, sok milliós nézettségig jutva a TikTokon és a különböző híroldalakon is. Mi is beszámoltunk arról, hogy Alabama államban már 4 halálos áldozata van a "boat jumping challenge"-nek, azonban miután a híroldalak és megmondóemberek felkapták a sztorit, kiderült, hogy az egész kamu. Amit sajnos mások mellett mi is megettünk.

Hirdetés

Az Alabamai Rendészeti Ügynökség közölte, hogy a hozzájuk tartozó parti őrségnek semmilyen információja nincs az ilyen TikTok kihíváshoz kapcsolódó halálos balesetekről. 2020-ban és 2021-ben valóban történt olyan haláleset, amikor valaki egy mozgó csónakból ugrott a vízbe, de ezek semmilyen módon nem köthetőek a TikTokhoz vagy bármilyen kihíváshoz. Idén hat halálos vízi balesetet vizsgáltak, de ezek egyike sem ilyen okokból történt.

A TikTok egyik szóvivője elmondta, hogy ilyen kihívás soha nem volt a platformon népszerű tartalmak közt, a veszélyes dolgokra biztató felhívások egyébként is tiltólistán vannak, az esetlegesen problémás tartalmakat pedig figyelmeztetésekjkel látták el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.