Hirdetés

Megtette első lépését a világ legnagyobb humanoid robotja



|

A 18 méter magas óriás még nincs teljesen kész, de azt már kipróbálták, működik-e a lába. Elindulni még nem tud, de mozogni már igen.

Hirdetés

Amikor kiskölyök voltam és az IPM magazinban (ha még valaki emlékszik erre a névre) először olvastam jövőről szóló cikkeket óriás robotokról, azt gondoltam, felnőttkoromra mindez már a valóság lesz, itt mászkálnak majd közöttünk az óriási gépek és dörgő hangjukon kommunikálnak a világgal. Ehhez képest lett sok minden, amire akkor nem is gondoltam a mobiltelefontól a Facebookig, de óriásrobot sehol. És akkor végre, a 46 éves BZ szemei felcsillanhatnak: Japánban mindjárt elkészül az első monstrum.

Hirdetés

Japánban, Jokohama városában készül az a hatalmas robot, amely 18 méteres magasságával akkora, mint egy hatemeletes ház - és a feje még nincs is a helyén. Az óriást már jó ideje építik, és első látásra a magyaroknak talán a Transformers sorozat szereplői, vagy a Pacific Rim / Tűzgyűrű mozifilmek robotharcosai ugorhatnak be róla. A most készülő óriást egyébként tényleg egy sorozat ihlette, a japán Gundam anime, amelyben szintén hatalmas "mechák" harcolnak.

Az épülő robot a Gundam élménypark része lesz, és a tervek szerint önállóan járni is tud majd - ezt a funkciót próbálták most ki, amiről videó is készült. Az állványzatból és a darun álló emberek méretéből lehet is következtetni a hatalmas robot arányaira, amely a mostani teszt során néhány elemét mozgatta meg, így a lábait is:

A robot egy élménypark fő szenzációja lesz, és a tervek szerint október elsején mutatják be elsőként minden mozgási képességével együtt. Erre egyébként már júliusban sor került volna, de végül a járványhelyzet miatt módosítottak a végleges dátumon. A látogatók ősztől nem csak alulról nézhetik az óriást, de a körülötte elhelyezett, állványzatul is szolgáló építmény tetejére is felmehetnek, amely kilátóként is működik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.