Hirdetés

Milliárdokra pereli az Apple-t Pablo Escobar drogbáró bátyja



|

Pablo Escobar körül halála után sem ülnek el a botrányok. Az újrahasznosított hajtogatós kijelzős mobilok biznisze után a família más módszerrel is szeretne pénzt kihúzni a mobiliparból.

Hirdetés

A világ egyik legnagyobb drogbárója volt Pablo Escobar, avagy El Doctor, El Patrón, esetleg Don Pablo, aki Kolumbiából a világ teljes kokainpiacának 80 százalékát irányította. 1989-ben a Forbes szerint a világ hetedik leggazdagabb embere volt. Uralma végén hírhedtté vált arról is, hogyan szökött meg a börtönből, majd pedig hogyan veszítette életét a hatóságokkal vívott tűzharcban, 1993-ban. Érdekes módon megítélése azóta is vegyes, a drogkereskedői múltja és megannyi hozzá köthető gyilkosság és egyéb bűntény ellenére egykori hazájában sokan hősként tisztelik, Argentínába menekült családja pedig azóta is sokszor bekerül a hírekbe.

Hirdetés

A tech-vonatkozású magazinok legutóbb azért foglalkoztak a famíliával, mert Escobar néven hajlítható kijelzős okostelefont dobtak piacra, ráadásul jóval olcsóbban, mint az akkoriban egyedüliként kapható Samsung Galaxy Fold. Aztán nem sokkal később kiderült, hogy a család csupán felvásárolta a dél-koreai cégtől a gyári hibás, vagy visszaszállított készletet és átmatricázva értékesítette sajátjaként. Ennek persze inkább csak bulváros hírértéke volt, hatalmas forgalmat nem igazán bonyolíthattak - most tehát másik oldalon csapolnák meg a mobilos világot.

Ha már az Escobar Fold nem jött be...
Ha már az Escobar Fold nem jött be...
Ha már az Escobar Fold nem lett bomba üzlet...

Roberto Escobar, a néhai drogbáró bátyja konkrétan beperelte az Apple-t, és nem kevesebb, mint 2,6 milliárd dollárt követel a vállalattól, ami magyar pénzre átszámolva 823 milliárd forintot jelent. A kereset szerint az Apple hibás abban, hogy fals információkkal árulja a telefonjait, ami miatt a megtévesztett vevőknek (most pedig konkrétan neki magának) hatalmas kára származhat.

Escobar szerint tavaly azért vásárolt iPhone X-et, mert a cég hirdetései, valamint az Apple Store alkalmazottai egyértelműen azt állították, a világ legbiztonságosabb készülékét veszi meg, amit senki nem tud feltörni, és az adatait sem tudják megszerezni. Ennek ellenére állítólag ismeretlenek bejutottak a mobiljába, majd FaceTime-on keresztül fenyegető üzeneteket is küldtek neki. Ő annyira féltette az életét, hogy teljesen elrejtőzzön, ezért a milliárdos összeget a lelki sérelmekért követeli fájdalomdíjként.

Az Escobar vállalat ügyvédjét sikerült elérni, aki még részletezte is a követelés tartalmát. Eszerint 2 milliárd dollár jár az elszenvedett lelki traumáért, 500 millió dollár a FaceTime "hibájáért", és további 100 millió pedig azért, mert az Apple megtévesztően reklámozza a készülékeit.

Az Apple nem nyilatkozott az ügyben, de azért sejtéseink szerint nem kell aggódniuk, az ilyesféle állításokat ugyanis részletes bizonyítékokkal kell alátámasztani ahhoz, hogy a vádlóknak adjon igazat a bíróság. Mindenesetre az ügyet érdemes említés szintjén elraktározni az emlékezetünkben, mert ha valamilyen csoda folytán mégis igazat adnának neki, egy csomóan nekiállhatunk milliárdokra perelni a "minden foltot eltüntető mosóporok", valamint a "tökéletes fehérséget" ígérő fogkrémek gyártóit, és így tovább.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.