Hirdetés

Mint a focisták: egymás bőrébe bújt Mark Zuckerberg és az Nvidia fejese



|

A Meta-főnök és Jensen Huang egy szép futballtradíció előtt hódoltak.

Hirdetés

A foci krónikásai úgy tartják, hogy a történelem első feljegyzett mezcseréjét majd 100 évvel ezelőtt, az 1931. május 14-i francia-angol összecsapáson hajtották végre, méghozzá a győzelmet behúzó franciák kezdeményezésére, akik az ötlettel egy máig tartó nemes hagyománynak álcáztak meg a pályán.

A régi idők labdazsonglőrei aligha sejtették, hogy egy másik évezredben már technológiai óriásvállalatok is hódolni fognak a műfajnak, márpedig nagyon úgy fest, hogy most ennek is eljött az ideje.

Ha a világ legértékesebb tőzsdei vállalatainak toplistáját vesszük alapul, akkor a liga 7. helyezettje, a Meta élén álló Mark Zuckerberg ugyanis egy találkozó alkalmával mezt cserélt a harmadik helyet elfoglaló Nvidia csapatkapitányával, Jensen Huanggal.

Hirdetés

A szóhasználatot nem mi szültük, maga Zuck nevezte így a rendhagyó tranzakciót az összeröffenésről beszámoló Instagram-posztjában.

A kép alapján mindkét vezérigazgató remekül érezte magát a másik gúnyájában (Huangé egyébként egy 3 millió forintos Tom Ford dzseki), de a jó hangulatban bizonyára az is segített, hogy a Meta az Nvidia mesterséges intelligenciás gyorsítókártyáinak egyik legnagyobb felvásárlója, így Zuckerberg és Huang nemcsak a ruhaméretükben állnak közel egymáshoz, hanem harmonikus üzleti együttműködés is jellemzi a kapcsolatukat.

A Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Metának ugyanis nagy ambíciói vannak az AI-ra épülő szolgáltatások terén, ehhez pedig a zöld csapat hardvereit használja. Egy korábbi bejelentés alapján a közösségi média gigásza csak ebben az évben 350 ezer H100-as kártyát vásárol Huangéktól, a Reuters pedig nemrég arról írt, hogy a cég már az Nvidia legújabb Blackwell B200-as hardverére is leadott egy nagyobb rendelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.