Hirdetés

Napi büntetés: itt van az első mesterséges intelligenciával készült romantikus film, és pont olyan szörnyű, mint gondolnád



|

Manapság tonnaszám érkeznek a vállalhatatlan romkomok streaming platformokra, de ezt a mélységet még nem sikerült elérni. Na de majd az AI!

Hirdetés

Persze, alapvetően ott a feszültség az emberben, hogy milyen munkákat tüntet el a mesterséges intelligencia a következő években - csak hogy teljesen random példát citáljunk ide, van, ahol már AI javítja a diákok dolgozatait. Képek, szövegek, zenék, de még videók is egyre könnyebben és gyorsabban generálhatóak már megfelelő promtokkal, és hát ki hitte volna: a szórakoztató ipar igyekszik is kizsákmányolni a lehetőséget, ahogy azt szereti tenni amúgy saját dolgozóival is rendre.

Ennek a sötét birodalomnak nem éppen ékes koronáját érdemelheti ki most a TCL tévéműsorgyártó cég, amely bejelentette első eredeti rövidfilmjét, amely NextStop Paris címmel jelenik majd meg, és büszkén hangoztatta, hogy AI segítségével készült az alkotás. Láttunk már persze elképesztő videókat ezen a fronton, de annyira még nem kell megijedni, ezen az alkotáson látszik, hogy senki nem vette komolyan a feladatot. Sem a gép, sem az ember. 

Hirdetés

Trailer persze már érkezett, hogy sírásra hajló mosolyt fagyasszon a még minimális szépérzékkel rendelkező fogyasztók arcára, a Netflix romkomokon edződött közönség nem biztos, hogy megbillen a széken, szoktatva van az ipari hulladék cukormázzal borított köpető-ízéhez, de talán nekik is gyanús lehet, hogy itt már valami nem oké.

A TCL egyébként "rövid romantikus filmnek" nevezi a fenti förmedvényt, amely még idén nyáron elérhető lesz a TCLtv+-on. Vicces módon a sztorid nem AI írta, hanem a tartalmi és kreatív igazgatók dobták össze, de hogy ha ez nem valami céges bulin történt, közvetlenül a pucér fenekű fénymásolós képek kiragasztgatása, és a puncsostál felborítása között, akkor komolyan szét kellene nézni a HR osztályon is. Amúgy sem ártana.

Ezzel együtt a cég büszke arra, hogy a film animátorokból, VFX-szakértőkből és mesterséges intelligencia mérnökökből álló "globális produkciós csapat" hozta össze az egészet, de már nem április 1. van, kétszer is megnéztük. Még a ChatGPT is megerősítette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.