Hirdetés

Napi büntetés: már Pumped Gabó is beszállt az NFT bizniszbe



|

Tavaly hatalmasat zuhant az NFT-k iránti érdeklődés, de ez úgy tűnik, hogy Pumped Gabót a legkevésbé sem állítja meg, piacra dobta első kollekcióját.

Hirdetés

Egy-két évvel ezelőtt még elképesztő hype volt az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető digitális tokenek körül, sokan úgy vélték, hogy ez lesz a digitális kereskedelem jövője, de sajnos(?) végül pontosan az történt, amire egy teljesen szabályozatlan és az átlag felhasználó számára érthetetlen gazdasági eszköz esetén várható volt: a piacra lecsaptak a csalók és az ügyeskedők, aminek következtében hatalmas összegek mentek le a lefolyón és ezzel a publikum érdeklődése is nagyrészt megszűnt.

Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen megszűnt volna az NFT piac, most is vannak, akik kitartanak mellette (még ha nem is akar úgy népszerűsödni a téma, ahogy egyesek szeretnék), így történhetett meg az is, hogy Magyarország egyik lelkes celebje, Pumped Gabó is úgy döntött, hogy ideje beszállni.

Hirdetés

Az OpenSea platformjára került fel a Pumped G nevű kollekció, ami 6000 darab háromdimenziós modellt foglal magába, melyet olyan digitális művészek készítettek, akik AAA játékokon is dolgoztak. Gabó elmondása szerint komoly ambíciók húzódnak a projekt mögött:

"Úgy akartuk megcsinálni, hogy azért elég zorall, elég komoly legyen."

Persze míg ez az egész pont úgy vehető humorosnak, mint ahogy maga Gabó karaktere is, számára nem erről szól az egész, hanem valójában egy közösség kialakítása a cél, ugyanis az a csapat szándéka, hogy az NFT-tulajdonosok számára egy hálózatot építsenek ki és közösségi programokat szervezzenek: már most is kedvezményeket kaphat edzőtermekben és fodrászüzletekben, aki tagja ennek a csoportnak, de később bulikat és személyiségfejlesztő tréningeket szeretnének szervezni. Gabót állítása szerint az motiválta, hogy meglátása szerint egyre rosszabb hatással van az emberekre a közösségi média:

"Manapság egyre inkább egymástól elkülönülve, elidegenedve léteznek az emberek. A telefonjukban élnek, egyfolytában nézegetik a Tiktokot, az Instát meg a Facebookot, és ettől egyre inkább depresszívek lesznek."

Azt reméli, hogy az NFT-kollekció tulajdonosai olyan programokban vehetnek majd részt, ahol közösségre találnak és közvetlen kapcsolatokat tudnak majd ápolni más, hasonló érdeklődésű emberekkel. Hogy ezt pont így lehet-e a legjobban összehozni? Azt majd az idő eldönti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.