Hirdetés

Rekord összegért vásárolták meg egy T-rex csontvázát



|

A Stan névre hallgató Tyrannosaurus maradványai elképesztően jó állapotban vannak, így a gyűjtők körében nagyon ritka alkalomnak számított, hogy hozzájuthatnak.

Hirdetés

Az összespórolt zsebpénz messze nem elég, ha valaki meg szeretné szerezni egy Tyrannosaurus rex csontvázát. A chicagói Field Museum tartotta eddig őslény fosszíliák terén a legmagasabb árverési rekordot, ők ugyanis 8,4 millió dollárért vásárolták meg a Sue névre hallgató T-rexet 1997-ben.

Most ezt szárnyalták túl azon a New Yorkban tartott aukción, melyen új gazdára talált a szintén T-rex Stan. Nem is kicsivel sikerült megdönteni a rekordot, ugyanis a szinte hibátlan csontvázért 31,8 millió dollárt fizetett ki egy névtelen licitáló. 

Hirdetés

A csillagászati összegért elkelt zsarnokgyík leleteit 1987-ben találta egy amatőr paleontológus, Stan Sacrison, és ezidáig a dél-dakotai Black Hills Institute of Geological Research múzeumában kapott otthont.

Az aukciósház tudományos részlegének vezetője, James Hyslop elmondta, hogy egy ilyen lehetőségre generációnkét egyszer kerül sor, ugyanis a jó állapotú Tyrannosaurus csontvázak elképesztően ritkák.

Stan kollekciója 188 csontból áll, ami azt jelenti, hogy teljes csontvázának nagyjából 70 százaléka van meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.