Hirdetés

Steve Wozniak szerint ő volt az első amerikai koronavírusos



|

Meglepő kijelentéssel rukkolt elő az Apple egykori társalapítója, bár később kiderült, csak felelőtlenül nyilatkozott.

Hirdetés

A koronavírus már jó ideje nem csak Kína problémája, sőt - a helyi hatóságok szerint egyre kevesebb új megbetegedést regisztrálnak. Eközben viszont a járvány lassan az egész világra kiterjed, és többek között az Egyesült Államokban is beindult - a cikk írásának idején hivatalosan 105 esetet tartanak itt nyilván. Tegnap pedig egy ideig az is lázban tartotta (már elnézést a hasonlatért) a közvéleményt, hogy egy kifejezetten híres személy vihette be a kórokozót az Államok területére.

Hirdetés

Steve Wozniak az Apple alapítója, aki ugyan már jó ideje nem dolgozik a vállalatnál, de azóta is amolyan tech-guruként működik több cégén és alapítványán keresztül. A nagy Woz tegnap robbantotta a hírbombát azzal, hogy Twitteren megosztotta: mivel január 4-én tértek vissza Kínából, és mivel ő maga is betegeskedik, valamint felesége, Janet is egyre csúnyábban köhög, valószínűleg ők lehettek az amerikai "zéró páciensek".

Ma aztán kiderült, hogy a Wozniak házaspárnak mégsem koronavírussal kell megküzdenie: Janet ugyanis kivizsgáltatta magát és az USA Today magazinnak elmondta, hogy arcüreggyulladása van, tehát az ő jelenlegi, valamint Woz korábbi gyengélkedésének nincs köze a COVID-19 vírushoz.

A sajtó elég rosszul fogadta a dolgot - na persze nem azt, hogy Woz és felesége csak egy "hagyományos" betegséget kapott el, amelyet könnyen kezelni és gyógyítani lehet, hanem azt, hogy a tech-guru felelőtlenül kelt pánikot a tények ismerete nélkül. Márpedig a koronavírussal kapcsolatban az egyik legfontosabb tényező pont az, hogy a hiteles információkkal megelőzzük a pánik kialakulását, és magától értetődik, hogy az ilyen jellegű nyilvános üzengetés nem segít ebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.