Hirdetés

Összemérte erejét a Tesla autószörnye és egy Ford F-150



|

Bármennyire is furcsán indult a Tesla Cybertruck karrierje, lehet mire büszkének lennie.

Hirdetés

Elon Musk fura egy figura, ez nem először bizonyosodott be akkor, amikor nemrég bemutatta a Tesla legújabb autószörnyét. A Cybertruck konkrétan úgy néz ki, mint ahogy a 80-as évek elején elképzelték a futurisztikus járműveket (mások szerint meg szimplán olyan, mint egy nagyon alacsony poligonszámmal számítógépen megrajzolt vázlat). Ez volt ugyebár az a bemutató, ahol a szupergép törhetetlen ablakait akarták demonstrálni, aztán sikeresen betörtek két üveget is.

Hirdetés

Musk persze gyorsan elhintette, hogy mindez csak előre kitervelt trollkodás volt, bár egy másik alkalommal azt állította, az ablakot először kalapáccsal próbálta ki valaki, és ettől gyengült meg úgy, hogy a második teszten már elesett. Mindegy is, a lényeg az, hogy valamiért az érdeklődőknek egyáltalán nem szegte kedvét sem a forma, sem pedig az ablakos baki, és brutális mennyiségű rendelés záporozik a Teslához.

Azért marketing terén sosem árt az erősítés, ezért Elon Musk most épp egy olyan videót tett közzé, ahol "kötélhúzó versenyre" trombitáltak össze egy Cybertruckot és egy Ford F-150 pickupot. Utóbbi gépezet nem épp apróholmi, egyrészt Amerika első számú "munkára szabott" pickupjának kiáltották ki, motorválasztéka kizárólag izmos darabokból áll, és akár 5987 kilós vontatmányt is könnyedén elhúz a hivatalos sajtóanyag szerint. A kiállított modell a legerősebb változat volt 2,7 literes, turbófeltöltős V6 motorral.

Nos, ez a szörny állt be egy Cybertruck mögé, hogy egy kötélhúzással eldöntsék, melyik győz nyers erőben. Mutatjuk a versenyt, nem lesz hosszú:

A Cybertruck úgy húzta el viszonylag erőlködés nélkül a Ford monstrumot, hogy ráadásul amaz állt lejtőnek lefelé. Persze azért érdemes megjegyezni, hogy a Tesla újdonsága összkerékmeghajtású, míg a Fordot csak a hátsó kerekek hajtják, lehet is látni, ahogy kipörögnek. Másrészt az sem mindegy, hogy a Cybertruck az akkucsomagok miatt nehezebb is az F-150-nél, amire gyorsan reagált a Ford alelnöke is. Sundeep Madra szintén tweetben jelentkezett, és azzal piszkálja Muskot, küldjön egy Cybertruckot hozzájuk, hogy egy olyan ellenféllel ereszthessék össze, ami tényleg minden szinten ugyanaz a kategória. A mostani demonstráció ugyanis olyan volt, mint körtét az almával összehasonlítani.

Érdekes módon Musk felvette a kesztyűt, és annyit írt: hadd lássuk! Szóval várjuk szeretettel a második fordulót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.