Hirdetés

Több millió Reddit felhasználó vett NFT avatart magának



|

A funkció nagyon népszerűvé vált a fórumozók körében, az elmúlt fél évben rengeteg egyedi profilkép született.

Hirdetés

2021 elején robbantak be az NFT-k a köztudatba és vált hirtelen mindenki műértővé, súlyos milliókat kifizetve fura majmos képekért és egyéb őrültségekért. Aztán idővel kiderült, hogy mégsem állt a feje tetejére a világ, és amilyen gyorsan futottak fel ezek az egyedi képek, olyan gyorsan el is tűntek a süllyesztőben.

Van olyan NFT, amit anno 600 ezer dollárért adtak el, és ma már 10 dollárt sem ér. Természetesen tavaly ilyenkor mindkét csoport sokkal okosabbnak gondolta magát a másiknál: azok is, akik rengeteg pénzt fektettek be ebbe a "kihagyhatatlan" lehetőségbe, és azok is, akik messziről elkerülték az NFT-ket.

Hirdetés

A Reddit csak idén júliusban szállt fel a vonatra, amikor a Twitter mintájára bevezették az NFT profilképeket. Bár sokat azt gondolták, hogy a platform elkésett a funkcióval és az senkit nem fog érdekelni, úgy tűnik, hogy sikerült felkelteni a fórumozók figyelmét. A Reddit vezető termékmenedzsere, Pali Bhat a TechCrunch-nak elmondta, hogy több mint 3 millió Reddit felhasználó regisztrált kripto pénztárcát a platform saját felületén, amik közül 2,5 millióval NFT avatarokat vettek, amiket a platformon használhatnak.

A Reddit 30 művész bevonásával alkotta meg azt a kb. 40 ezer dizájnt, amiből vásárolhatnak a felhasználók. Az avatarok ára valahol 10-100 dollár között mozog (mostanra persze mindet eladták), a beépített avatar builderrel pedig a vásárlók testre is szabhatják a saját képeiket. Az oldalnak egyébként nagyon ambiciózus tervei vannak, több startupot is felkarolt, amelyekkel a moderálást, a nyelvfelismerést és feldolgozást, valamint a gépi tanulásra alapuló megoldásokat szeretné fejleszteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.