Hirdetés

Így készíthetsz végre tökéletes macskás szelfit



|

A macskatulajdonosok tökéletesen tudják, hogy kedvencükkel közös képet készíteni szinte lehetetlen. Mostantól viszont segít benne egy egyszerű kis kütyü.

Hirdetés

Eleve a bevezetőben azt írtuk, hogy macskatulajdonos, pedig jól tudjuk, hogy ilyen nincs. A macskák nem olyanok, mint a kutyák, akik elismerik gazdájukként, urukként és parancsolójukként az embert. A macskákkal legfeljebb annyit érhetünk el, hogy elfogadják kényszerű együttélésüket a humán létformákkal, de ettől még akaratos, sokszor kezelhetetlen (de persze imádnivaló) ösztönlények maradnak.

Hirdetés

Pontosan ez okozza azt is, hogy míg egy kutyával viszonylag egyszerű közös képet készíteni (elég csak egy "ül" vagy "marad" parancsot kiadni), amikor a macskát vesszük ölbe, vagy emeljük fel a magunk felé fordított telefon elé, az állatok a lehető legváltozatosabb módon fejezik ki nemtetszésüket.

Az még kifejezetten jó esetnek számít, ha csak annyi történik, hogy kedvencünk a lehető leghülyébb arckifejezésekkel bombázza szét a fotót, mint például itt:

Rosszabb esetben akár támadásra is sor kerülhet, ilyenkor haj, arc, szemek, és úgy egyáltalán bármilyen egyéb testrész veszélyben forog. Meg akár a telefon is. És a lakás.

De a legtöbb esetben simán annyi történik, hogy a szőrgombóc igyekszik menekülni a kényszerű fotózkodásról.

És itt jön a nagy találmány, ami egyébként egyáltalán nem valami ultrabonyolult és hipermodern eszköz. Egyszerűen csak azt a tényt használja ki, hogy a macskák alapvetően kíváncsi állatok, ráadásul a zörgő, csörgő, mozgó dolgok legalább egy kis ideig mindenképpen felkeltik a figyelmüket, és amíg ezekre koncentrálnak, elfelejtenek minden mást.

A fenti képen látható maga a kütyü, ami nem más, mint egy telefon tetejére csiptethető kis toldalék, ahol a macskafej közepén egy apró csengő található. Ahogy elkezdjük a szelfihez vezető folyamatot, tehát felkapjuk a macskát, majd pedig a teleffont, az állat figyelmét magára vonja a telefon tetején csilingelő kis bigyó, ezáltal egyrészt egy pillanatra elfelejti, hogy neki most épp menekülnie vagy karmolnia kellene, másrészt pedig épp a telefon szelfikamerája irányába néz - és katt, máris kész a tökéletes cicás szelfi. Aztán persze utána simán átrendezheti az arcunkat, de a vért törolgetve boldogan nyugtázhatjuk, hogy legalább az Instagramon jól mutat majd az eredmény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.