Hirdetés

10 lélegzetelállító fotó, amit űrhajósok készítettek a Földről



|

Az első asztronauták még csak elmosódott, fekete-fehér képekkel érkeztek vissza a Földre, de ma már hihetetlen fotók készülnek az űrből: íme a Föld, ahogy még sosem láthattad!

Hirdetés

Két területnek kellett a mai szintre fejlődnie ahhoz, hogy a következő fotókat magmutathassuk. Egyrészt az űrutazásnak, hiszen azelőtt semmilyen más módszerrel nem lehetett volna elég magasra jutni ahhoz, hogy valaki átlássa az egész bolygót. Másrészt pedig, ha meg is tehették volna mindezt valamilyen fantasztikus módon (mint például Verne regényeiben ágyúból kilőtt rakétákban vagy épp léggömbön), nem létezett olyan eszköz, amivel élvezhető fényképet lehetett volna készíteni a Földről. Mostanra azonban minden összeállt, és szerencsére az űrutakra indulók lelkesen kattintgatnak is odafentről.

Hirdetés

A megosztott képek mellé az asztronauták érdekes vagy épp elgondolkodtató megjegyzéseket is fűznek, amelyek szintén más megvilágításba helyezik az életet a bolygónkon. Mutatunk is tíz tényleg lenyűgöző felvételt.

1. "Még mindig nehezen fogom fel, hogy az a hihetetlenül vékony kék görbe vonal tart mindent életben maga alatt". És igen, az ott a Föld légköre.

2. "Ezek nem felhők. A sporálok a Csendes óceán áramlatai a nap fényében". Még hogy csendes...

3. "Mostanában lenyűgöző az éjszakai kilátásom: felhő alig, de északi fény annál inkább. Képtelen vagyok mást csinálni, mint az ablakon át bámulni". Mi se tudnánk másra nézni, az tény.

4. "Mint egy 3D-s könyv űrutazóknak. A felhők olyan magasra felérnek, hogy el se hinném". Amiket aulról szinte laposnak látunk, felfelé hegyekké nőnek.

5. "A Vongfang szupertájfun. Sokat láttam már fentről, de egyik sem volt ilyen". Odalent a sűrűjében valószínűleg kevésbé gyönyörködtek benne...

6. Az ír gyökerű Szent Patrik napot sok helyen zöldbe öltözött emberekkel, házakkal, néhol zöldre színezett folyókkal várják, de aznap Nick Hague a Nemzetközi Űrállomáson teljesen másféle zöld hangulattal ünnepelt.

7. Az orosz űrhajós által lőtt felvételen az olasz csizmát csak az éjszakai városok fénye rajzolja ki.

8. Randy Bresniket arról kérdezték 7 és 11 éves gyermekei, hogy vannak-e kisállatok az űrben. Megoldotta.

9. A nappal és éjszaka határvonalán a felhők is hosszú árnyékot vetnek - saját magukra.

10. Pont szerencsés időzítéssel sikerült elkapni egy akkora villámlást, ami még az űrállomás napkollektorain is tükröződik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.