Hirdetés

Történelmi rekordot döntött a Google a foci-vb alatt



|

Szinte füstölt a kereső a katari FIFA-világbajnokság körüli érdeklődéstől.

Hirdetés

A rendezés jogának odaítélése körüli korrupciós botrány, illetve a tornához szükséges létesítmények felépítése során történt halálesetek miatt előzetesen sokan szólítottak a katari futball-világbajnokság bojkottjára, ám a jelek szerint ez nem igazán befolyásolta az eseményt övező érdeklődést.

A Twitter új ura, Elon Musk már az elképesztően izgalmasra sikeredett döntő idején megosztotta, hogy a francia csapat egyik gólja után percenkénti 24 400 bejegyzés született a pontszerzésről, rekordot döntve a világbajnokságokhoz köthető posztok kategóriájában. Most pedig a Google jelentkezett egy statisztikával, ami a 2022-es VB közönségsikerére utal.

Hirdetés

Sundar Pichai, a keresőóriás és a felette álló Alphabet Inc. vezérigazgatója szintén a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy a Google 25 éves történetének legmagasabb forgalmát regisztrálták a november a katari torna fináléja alatt. A CEO szerint olyan roham volt, mintha az egész világ erre a témára keresett volna.

A Google persze mindent el is követett azért, hogy magához csábítsa a felhasználókat, hiszen a nemzetközi versengés teljes ideje alatt integrált mérkőzésadatokkal segíttette a tájékozódást, így a legtöbben valószínűleg közvetlenül a keresőből informálódtak. Akinek pedig úgy hozta a kedve, még egy jópofa kapura lövős játékkal is elüthette az időt.

A VB-döntő tehát a Twittert és a Google-t is letarolta, nem beszélve az Instagramról, ahol Lionel Messi, a győztes argentin csapat kapitánya által posztolt album lett a platform valaha feltöltött legnépszerűbb bejegyzése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.