Hirdetés

Videó: így hajtogathatsz szájmaszkot másodpercek alatt



|

Elég egy vastagabb rongy vagy egy póló darabja, valamint két gumi: az amerikai járványügyi hivatal videón is megmutatja, hogy csináld.

Hirdetés

Tudjuk, ez igazából semmilyen szinten nem PC, kütyü vagy mobil, de akkor is egy fontos tipp a mostani időszakra. Ugyan a legbiztonságosabb továbbra is az, ha úgynevezett FFP3 osztályú, de legalább FFP2-es maszkokat viselünk publikus helyeken (sőt, lehetőség szerint nem megyünk emberek közé egyáltalán), de ha mindenképpen elkerülhetetlen az, hogy kiszaladjunk valamiért, és nincs semmilyen maszk a kéznél, íme egy villámgyors trükk.

Hirdetés

Az amerikai járványügyi hivatal ajánlásában szerepel egy olyan, maszkot helyettesítő megoldás, amely alapesetben varrást sem igényel, és akár néhány másodperc alatt elkészíthető, majd pedig felhelyezhető. Az alábbi videóban maga Dr. Jerome Adams, az Egyesült Államok tisztifőorvosi hivatalának vezetője mutatja meg a módszert.

A lényeg annyi, hogy egy pólóanyagot, vagy bármilyen hasonló vastagságú ruhaanyagot kell megfelelő méretre vágni, majd a videóban látható módon összehajtogatni. A több réteg segít abban, hogy a vírusok megtelepedésére szolgáló részecskék minél kisebb eséllyel juthassanak el a szánkig és orrunkig.

A rögzítésre a befőttes gumiknál kissé erősebb gumiszalagokat lehet használni - egy tipikus "gatyagumi" is megfelel a célra. Ezeket szintén hajtogatással tudjuk a maszkhelyettesítőnk szélére erősíteni úgy, hogy ezt felhelyezve az arcunk is tartja. Fontos, hogy ez a módszer tényleg csak végszükség esetén használható és nem garantál tökéletes védelmet, de a semminél jobb. Szintén érdemes megjegyezni, hogy minden ilyen megoldás csak egyszer használható, tehát vagy egy újat kell hajtogatni a következő esetre, vagy forró, mosószeres vízben kimosni, de az igazi megoldás egy valóban hasznos maszk beszerzése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.