Hirdetés

HD médiakliens DVD felvevő helyett?



|

A HD lejátszó és tévéfelvevő Plextor PX-MX500L igazi médiaközpont – legalábbis videós téren

Hirdetés

Egy nagyobbacska külső, 3,5 hüvelykes merevlemez méreteibe sikerült a Plextor PX-MX500 készítőinek sok minden hasznosat belezsúfolniuk. Funkcióit az előlapon visszafogottan világító érintőgombokkal vagy a mellékelt teljes körű távirányítóval érhetjük el. A hátoldalon mindenféle ma használatos kimenet fellelhető, komponens és HDMI is a nagy képernyős tévék és HD tartalmak kedvéért. A két Scart csatlakozósor révén kényelmesen illeszthető a boksz televíziókészülékhez illetve dekóderhez (például kábeltévé vagy műhold). A beépített 500 gigabájtos merevlemezt a leggyorsabban USB csatlakozáson, számítógépről tölthetjük fel tartalmakkal. Az Ethernet révén a helyi hálózatról, a két USB gazda aljzat segítségével pedig flash meghajtóról vagy külső merevlemezről is képes lejátszani a készülék a támogatott formátumokat.

 

 

mediax_back_.png
Komponens és HDMI a nagy felbontásért, Scart a kényelemért,
no és bemenetként videofelvételekhez
 

 


Lehetőségünk van a DivX és Xvid nagy felbontású változatainak lejátszására, legfeljebb 1080i felbontással, akár kiegészítő felirat állományokkal is. Egyelőre nem sok nagy felbontású anyag áll rendelkezésünkre, szerencsére a standard felbontású, DVD minőségű anyagok támogatása várakozáson felüli. A szokásos, de akár több hangsávos AVI források mellett merevlemezre vagy hálózati meghajtóra másolt DVD mappát is megnézhetünk, menüvel együtt. Még ISO lemezképből is lejátszhatjuk DVD albumainkat, ha épp ilyen formában állnak rendelkezésre. A három lehetséges forrás (merevlemez, USB és helyi hálózat) között szabadon másolhatunk.

 

 

filecopy_.jpg
Bárhonnan bárhova másolhatunk a kétpaneles állománykezelővel
 

 

Nagyon szépen kidolgozott a felvétel funkció, ami ritkaság médiakliens berkekben. Tévévevő ugyan nincs a készülékben, de a rá csatlakoztatott eszközök (például TV dekóder vagy video magnó) képét jó minőségben képes rögzíteni, MPEG-2 formátumban, a felvételek utóbb gyorsan szerkeszthetők is a távirányítóval. Nehezményezhetjük persze, hogy nincs lehetőség csatornaváltásra és nincs ütemezett felvétel sem, de lényegében így is kivált egy otthoni merevlemezes DVD felvevőt a készülék. Csúsztatott lejátszás is bekapcsolható, ilyenkor akár visszapörgethetünk az élő adásban.

 

tvrecordcopy_.jpg
MPEG-2 fFelvételeinket átmásolhatjuk a pécéről is elérhető FAT32 partícióra,
onnan pedig tetszés szerint tovább akár a helyi hálózatra

 

 


Indításkor mi adhatjuk meg, hogy milyen arányban ossza fel a készülék a merevlemez területet a videobemenetről készült felvételek UDF, a médiakliens által is írható FAT32 és a csak számítógépről, Windows XP vagy Vista alatt írható NTFS állományrendszerek között. Ugyan külön UDF partícióra kerülnek a felvételek, de lehetőség van kimásolásukra a FAT32 partícióra, USB meghajtóra vagy hálózati mappába, így utólag bármilyen videoszerkesztő szoftverrel feldolgozhatjuk azokat.

 

plextormediax_.jpg


Nem csak mozgókép, hanem állókép gyűjteményünk is böngészhető vagy diavetítésként, áttűnésekkel lejátszható a menüből, lehetőség van a képek természetes állásba forgatására is. Bár többféle hang formátumot ismer a lejátszó, ezeket csak böngészhetjük és lejátszhatjuk, listák kezelésére nincs mód és egyáltalán semmi zenei beállítási lehetőségünk nincs. Hiába a jó hangminőség és a digitális hang kimenet, e nélkül csak alkalmi zenehallgatásra ajánlható a PX-MX500L. Annál jobban sikerült video felvevő és HD lejátszó, a rögzített tartalmak pedig szabadon másolhatók pécére, hálózatra, ami ritkaság médialejátszóknál, sőt, maga a rögzítés lehetősége is az. Ennél fogva úgy látjuk, hogy bár nem kifejezetten olcsó, de a HD lejátszás, a beépített merevlemez és a felvételi lehetőségek miatt megéri az árát a Plextor MediaX kifejezetten ajánljuk. Nagyobb étkűek számára 1 terabájtos változatban is kapható.

 

Névjegy

 

Termék: Plextor MediaX PX-MX500L

Forgalmazó: Ramiris Rubin RT.

Ár: 75 174 Ft

Web: Plextor MediaX PX-MX500L

 

 

Adatok

 

  • USB 2.0 és Ethernet 10/100 (RJ45) csatlakozás
  • Média lejátszása hálózaton (CIFS/SAMBA), merevlemeről és USB-ről
  • Beépített 500 GB-os SATA merevlemez, UDF, FAT32 és NTFS partíciókkal (felhasználói formázás)
  • HDMI 1080i felbontásig, komponens, SCART, kompozit, S-Video, hang és digitális hang (optikai és RCA) kimenetek
  • SCART be/kimenet, FireWire mini csatlakozás DV kamerához
  • Felvétel video bemenetről vagy DV forrásból, csúsztatott lejátszással (TimeShift)
  • MPEG-1/2, MPEG-2 HD, DivX, DivX HD, Xvid Xvid HD, DV (digitális kamera), Dolby Digital, AC3, CDDA, WMA, OGG, MP3, JPEG, BMP formátumok lejátszása
  • smi, ssa, srt, mpeg2ts, mpeg2tp feliratok kezelése (ékezet nélkül)
  • 148×200×63 milliméteres méretek

 


Értékelés

 

dijak_2008_ajanlat__1.jpg
Plextor MediaX PX-MX500L

Előny: HD lejátszás hálózatról, merevlemeztől és USB-ről, video felvétel, AVI feliratok, DVD kép lejátszás

Hátrány: Nem ismeri a magyar ékezetes feliratokat, a H.264 és mkv nem támogatott, a zenelejátszás fapados

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.