Hirdetés

Asus VivoBook S15 M533 - a notebookpiac üde színfoltja



|

Színes és trendi az új VivoBook, de tetszetős külseje alatt modern technológia és a csúcskategóriából ismert megoldások köszönnek vissza.

Hirdetés

Sokáig tartották magukat a gyártók ahhoz, hogy dizájnos, trendi gép csakis olcsó komponensekből épülhet, a masszív és erős laptopok pedig kizárólag unalmas, irodai külsőt kaphatnak. Szerencsére ma már ez egyáltalán nem így van, amire kiváló példa az Asus új VivoBook-sorozata.

Strapabíró, mégis vidám

Négyféle színben választhatod a legújabb VivoBook S15-öt, amely kifejezetten a megfizethető, de már nem belépőszintű laptopok piacán kíván üde (és minél nagyobb) színfolt lenni. De nem csupán a fedlapja színes az M533-as modellnek, az Enter billentyű oldalfalát is sárgára festették.

 

Hirdetés

Ez olyan apróság, amiről jogosan gondolhatod, semmit sem számít, pedig a gépet kinyitva rögtön megakad rajta a szemed, hiszen jól mutat.

De persze ez nem holmi figyelemelterelés a gyenge készülékházról vagy a harmatos teljesítményű belső komponensekről, ellenkezőleg: mindkét területen komoly előrelépést hoz az M533-as VivoBook S15 a középkategóriában. A notebook háza teljes egészében fémből készült, ami garantálja, hogy nem recseg, nem hajlik a gép, és ez nem csupán az első pár hónapban igaz, évekig számíthatsz rá még akkor is, ha napi rendszerességgel kell magaddal cipelned. Ráadásul nem is jelent olyan nagy terhet, ugyanis 15 colos létére csupán 16,1 mm vastagságú, és 1,8 kg-ot nyom, miközben a töltője miniatűr.

Friss erő

Egy középkategóriás notebooktól is jogos elvárás, hogy ne csupán a vásárlás pillanatában, hanem akár egy-két évvel később is elegendő erőt képviseljen a hétköznapi feladatokhoz. Ilyen problémád nem lesz a VivoBook S15 M533-mal, ugyanis a gép a legújabb AMD Ryzen 4000-es platformra épül, amely megjelenése óta sorra zsebeli be a díjakat. Az Asus mérnökei ezt a modellt Ryzen 5 4500U és Ryzen 7 4700U központi egységgel szerelték, ezek mind igazán erősek és hozzá még takarékosak is - egy töltéssel gond nélkül használhatod PC-det egy teljes munkanapon keresztül. A processzor mellé akár 16 GB rendszermemóriát is kérhetsz, SSD-ből pedig 256 GB-tól 1 TB-ig terjed a választék. Jó hír, hogy nem kell lassú és elavult SATA-s megoldástól tartanod, kizárólag NVMe PCIe Solid State Drive-okat használtak, amelyekkel jelenleg az elérhető legjobb teljesítményt üdvözölhetjük.

Szintén fontos előrelépés a Wi-Fi 6 -modul, valamint a full HD felbontású VA-panel, amely NanoEdge kávájával nagyszerű látványt és elegendő asztalfelületet nyújt. A VivoBook S15 M533 oldaláról nem felejtették le a Type-C-csatlakozót, de emellett három darab USB Type-A-t is bevethetsz, ahogy mSD-kártya-olvasó és HDMI-kimenet is jutott a gépre.

Az extra szolgáltatások közül a kényelmes és biztonságos azonosítást lehetővé tevő ujjlenyomat-olvasót, valamint a gyorstöltési funkciót emelnénk ki, de fontos szolgáltatás a billentyűzet-háttérvilágítás is. És hogy ne csupán a fedlap színével fejezhesd ki egyéniségedet, egy matricacsomagot is találsz a gép dobozában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.