Hirdetés

Az Aerocool számítógépházaknál kedvező árral párosul a menő külső



|

Új számítógépházba költöztetnéd gépedet? Mutatunk három Aerocool házat, amelyek nemcsak praktikusak, hanem egyben a remek látványról is gondoskodnak.

Hirdetés

Az Aerocool márkát sokan ismerik és kedvelik, hiszen a vállalat termékei nemcsak kiváló minőséget képviselnek, hanem mindig remek ár/érték arányt is biztosítanak.

A termékpalettáról most három olyan modellt mutatunk be, amelyekben közös, hogy a tervezésükkor a látványon is nagy volt a hangsúly: átlátszó oldallapot, valamint beépített RGB világítást tartalmaznak.

Aercool Prime ARGB

Mind a három bemutatandó ház, így az elsőként terítékre kerülő Prime ARGB is a midi torony házak csoportjába tartozik. A relatív kompakt méret (205×442×376,5 mm) ellenére a belső tér megfelelően tágas, nemcsak a Mini-ITX és Micro-ATX, hanem teljes méretű ATX alaplapok fogadása sem jelent gondot a Prime ARGB számára. A processzorhűtő akár 159 mm magas is lehet, a videokártyák esetében pedig a 302 mm-es hosszúság sem akadály, így teljesen mindegy, hogy jó árték/arányú multimédiás gépet vagy csúcsteljesítményű játékgépet szeretnél építeni. A tápegység elhelyezésére az alaplap alatt van lehetőséged.

A látványról az edzett üveg oldallap és vezérelhető RGB háttérvilágítás gondoskodik. Az előlapba épített fényforrások, és a házzal adott 12 cm-es, szintén LED-es légkavarót ráadásul nemcsak a ház tetején lévő gomb segítségével lehet beállítani, hanem ARGB kompatibilis alaplappal is vezérelheted őket. Ha a hatékony szellőzésről szeretnél gondoskodni, akkor a hátra beépített mellé fentre is szerelhetsz egy 120 mm-es légkavarót, az előlap alatt pedig két darab 120 vagy 140 mm-es ventilátor számára van hely. Fent és elöl a ventilátorok előtt légszűrő is van, amely hatékonyan csökkenti a házba jutó por mennyiségét. A szűrőket a könnyű tisztítás érdekében eltávolíthatod. Alternatívaképpen vízhűtésben is gondolkodhatsz, ebben az esetben az előlap alá rejtve 120 vagy 240 mm-es, a hátlapnál pedig 120 mm-es hőcserélő elhelyezésére van lehetőséged.

Bővítőkártyából akár hetet is beépíthetsz, merevlemezből illetve SSD-ből pedig négyet úgy, hogy 3,5 colos meghajtók számára kettő, 2,5 colos meghajtók számára pedig három darab hely áll rendelkezésre (az egyik beépítő keret kombinált). A perifériákat és az alaplapot összekötő kábeleket a hátsó panel mögött kialakított, 18,9 mm-es résben vezetheted el - ez apró, de fontos segítség a rendezett, látványos belső tér kiépítéséhez.

A bekapcsoló gomb és a reset gomb a ház felső részén helyezkedik el, így kényelmesen elérheted akkor is, ha a gép az asztal alá kerül. Ugyanitt két USB 3.0 csatlakozó is helyet kapott, hogy hordozható SSD-k, USB-stickek vagy más hardverek gyors csatlakozásához ne kelljen a gép mögé bemásznod. A csatlakozópanel az analóg jack hangkimenettel és mikrofon bemenettel válik teljessé.

Aercool Mecha ARGB

A Mecha gyakorlatilag a Prime ikertestvére: ha a belső felépítést nézzük, akkor a két számítógépház tökéletesen azonos. Az egyetlen eltérés közöttük a dizájban, azon belül is az előlap felépítésében keresendő. A Prime robusztus megjelenésével szemben a Mecha visszafogottabb, és ez nemcsak a szelídebb hűtőrácsoknak köszönhető, hanem az elegánsabb LED-csíknak is.

Aerocool Split RGB

A Split RGB egy árkategóriával lejjebb, de továbbra is a midi tornyok között száll versenybe. Két nagyobb testvéréhez hasonlóan fekete köntösben érkezik, előlapja viszont letisztultabb - némi játékosságot viszont az apró méretű szellőző nyílások valamint a középen elhelyezett LED csík azért visznek a dizájnba. Ez a modell "csak" RGB LED-es világítást kapott, vagyis hat előre programozott "animáció" illetve hétféle statikus szín közül választhatod ki az aktuális hangulatodnak megfelelőt. A LED működését a ház felső részén lévő gombbal lehet szabályozni; ez a bekapcsoló gombbal, valamint az USB portokkal és audio csatlakozókkal került egy panelre.

Természetesen a Split RGB is átlátszó oldalfallal készül, a borítás ezen része viszont akrilból készült, és nem is olyan sötét árnyalatú, mint a másik két Aerocool ház esetében.

A szellőzést az előlapon elhelyezett nyílások, valamint a hátsó ventilátor biztosítják. Utóbbi az alapfelszereltség része, és egészen pontosan egy LED-ek nélküli, 120 mm-es légkavaróról van szó. Ebből is jól látszik, hogy ez a ház átlagos igénybevételre tervezett, multimédiás gépekhez ajánlható elsősorban. A 192,5×412,5×392 mm-es házban belül viszont óriási a hely: nemcsak a teljes méretű ATX-es alaplapok számára van elegendő hely, hanem 155 mm magas processzorhűtőkhöz, valamint 326 mm hosszú videokártyákhoz is. Merevlemezből, SSD-ből legfeljebb négy darabot építhetsz be, mégpedig kettő 3,5 colos és kettő 2,5 colos példányt.

A tápegység a "régi iskola" szerint az alaplap fölé építhető be, a kábelrengeteg takaros elrendezéséhez pedig ebben a modellben is rendelkezésre áll a titkos rekesz, 12,5 mm-es mélységgel.

Verdikt

Az Aerocool három háza költséghatékony megoldást kínál, ha az átlagosnál többre vágysz, és olyan számítógépet szeretnél használni, amely nemcsak a teljesítményével kápráztat el, hanem ránézni is öröm.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.