Hirdetés

Elegáns és praktikus: megérkezett a Huawei notebookok új generációja



|

Új laptopokkal jelentkezett a Huawei, és minden modell saját, egyedi extrával igyekszik kitűnni a konkurensek közül. Utánajártunk, melyek a legfontosabb újdonságok.

Hirdetés

Néhány éve megtapasztaltuk, mire is képes a Huawei, ha egy kiszemelt termékkategóriában meghatározó szereplővé kíván válni. Ezúttal a notebookokon a sor, és ehhez a Huawei komplett termékskálát állított össze. A cég terveiről, egyedi, hozzáadott extráiról kérdeztük a Huawei magyarországi vezetőjét, Thomas Liút, a Huawei Device Business Group hazai üzletági igazgatóját.

PC World: Miként tervezi a Huawei meghódítani a zsúfolt notebookpiacot?

Thomas Liu: A PC-piac kiemelten fontos a Huawei számára 2022-ben Magyarországon is. Stratégiánk része, hogy jó kapcsolatot tartsunk fenn a legjobb PC-értékesítő partnerekkel, és egyre jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani. Ahogy minden termékünknél, úgy ezúttal is felhasználó-központú szemlélet szerint terveztük a legújabb laptopokat, amelyek sokoldalúak, megbízhatók és erősek, akár hétköznapi feladatokról, akár kemény munkáról van szó. A nagy teljesítmény mellett a kényelmes használatról sem feledkeztünk meg, hiszen ez is a Huawei PC-inek az alapját képezi. Erőteljes gépeink könnyűek, nagy kijelzősek, a fém készülékház pedig garantálja a strapabíróságot. Ezek a szempontok kiemelten fontosak számunkra; az elmúlt időszakban a vásárlók PC-felhasználási szokásai jelentősen megváltoztak, mi pedig alkalmazkodunk ehhez. Például rengetegen hibrid munkavégzésre tértek át, vagyis szinte bárhol munkára foghatónak kell lenniük. Ennek szellemében fejlesztettük ki a Super Device funkciót is, hogy minden termékünk egyszerűen és magától értetődően képes legyen összedolgozni. Legyen az okostelefon, tablet vagy éppen egy PC, minden fájl kereshető és elérhető bárhonnan, és a munka bármely eszközön folytatható.

Hirdetés

PCW: Melyek a 2022-es Huawei notebookok legfontosabb újdonságai?

Thomas: Két szóban összefoglalva: teljesítmény és kényelem. Az elérhető árú MateBook D 16-os notebook például 16 colos kijelzőt kapott 15,6 colos házban, ami ideális munkához, tanuláshoz, főleg úgy, hogy 12. generációs Intel Core i5/i7-es processzor hajtja a gépet. Mindezt 1,7 kilogrammos tömeggel, magyar szitázású billentyűzettel és előtelepített Windowszal kínáljuk. Ha valaki még nagyobb erőre vágyik még kisebb méretben, annak figyelmébe az 1,26 kilogrammos MateBook X Prót ajánlom, amely 14,2 colos kijelzővel és 30 wattos, 12. generációs Intel Core CPU-val érkezik, magnéziumötvözetű készülékházban. Egy olyan notebookról van szó, amely komoly számítási kapacitást nyújt felhasználójának, miközben kifejezetten könnyen hordozható, és útközben is sokáig bírja a munkát.

PCW: Személy szerint melyik az ön kedvenc MateBook-szolgáltatása?

Thomas: Nehéz kiemelni egyetlen szolgáltatást, de talán mind közül számomra a 16 colos kijelzőméret a legvonzóbb, pláne úgy, hogy mindehhez változatlan méretű, 15,6 colos készülékház tartozik. Ez kiválóan mutatja a Huawei hozzáállását, elhivatottságát. Itt van mindjárt a felhasználó-központú gondolkodás: új szereplők vagyunk a PC-piacon, ennek ellenére igyekszünk új, egyedi és a felhasználók számára hasznos funkciókat bevezetni. Számomra ez a Huawei általános elhivatottságát is jól szimbolizálja: folyamatosan nőni, fejleszteni, jobbá válni. Lankadatlanul keressük a fejlődési lehetőségeket, technológiákat fejlesztünk, hogy eszközeink használhatóbbá, jobbá váljanak, és minden kihívást lehetőségnek tekintünk, hogy megmutathassuk: számunkra nincs lehetetlen. Make it possible.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.