Hirdetés

Eljött az elérhető mesh hálózat kora



|

A router egyértelmű utóda a mesh rendszer, ami a legújabb modellekkel többé már nem számít luxusnak. Megmutatjuk, hogyan száműzheted a rossz Wi-Fi-t otthonodból könnyen és olcsón.

Hirdetés

Megszoktuk, hogy az elengedhetetlenül fontos interneteléréshez meg kell tűrnünk lakásunkban egy rondácska modemet, valamint egy szintén furcsa külsejű routert, ha pedig a kettő egyben van, akkor még a rossz Wi-Fi-kapcsolattal is meg kell tanulnunk együtt élni. Szerencsére azért a helyzet nem reménytelen, és a routerek új generációja orvosolja a legfájdalmasabb hibákat. Az új hálózati egységet legtöbben mesh routerként ismerik, amely nem hasonlít egy sündisznóra, de még csak háton pörgő pókra sem, hanem egy szerény, dizájnos kis kocka - mint például a Mercusys elegáns Halo példányai. A trükk a rejtett antenna, aminél nem kell attól tartani, hogy cserébe a lefedettségben kell kompromisszumot kötnünk, sőt!

A mesh routerek a Wi-Fi-lefedettségi gondokat is képesek egyszer s mindenkorra száműzni lakásodból, mégpedig úgy, hogy egyszerre többet is elhelyezhetsz belőlük otthonod különböző részein.

A mesh csomópontok ilyenkor összekapcsolódnak, és egymással kommunikálva azon ügyködnek, hogy neked észrevétlenül is állandó, kiváló minőségű jelerősséget és hálózatot nyújtsanak.

Hirdetés

A miniatűr, ártatlannak tűnő kockákat nem szabad játékszernek nézni és lekezelni, mert számos okos trükkre képesek. A Mercusys Halo H30G-vel két, a Halo H50G-vel három darab gigabites RJ45-ös portot is kapsz minden egyes csomópontnál, amelyekre netelérésedet vagy kábeles eszközeidet kapcsolhatod, illetve ethernetes backhaulként is bevetheted mesh csomópontjaid összekapcsolására. Mindegy, hogy a szolgáltató modemét melyikre kapcsolod, mert a pontok teljesen egyenrangúak, és a beállítások közben is mindvégig egyetlen hálózatként fogod őket kezelni.

A gondtalan Wi-Fi-lefedettséghez számos bonyolult technológiát be kell vetni, ám erre mind képesek a Mercusys modelljei. A természetesen már Dual Band-módban dolgozó Wi-Fi 5 szabványnak megfelelő hálózati eszközök a 802.11ac szabvány minden szükséges szolgáltatását támogatják, emellett a MU-MIMO-t és a nyalábformálást is aktiválhatod. Utóbbi lényege, hogy a router a kliens irányába szórja a jelet, nem 360 fokban, ezáltal célzottan jobb sávszélesség és jelstabilitás érhető el. A mesh routerek nagy trükkje sem maradt ki a Halo sorozatú H30G-ből és H50G-ből. Ez nem más, mint

a Wi-F- roaming, vagyis a csomópontok folyton kommunikálnak egymással, és ha az egyiktől eltávolodsz, a másik, közelebb lévő router veszi át a kapcsolatot - te ebből semmit sem érzékelsz, nem szakad meg a kapcsolat, mindvégig maximális jelerősséggel netezhetsz.

Az akár száz klienseszköz kiszolgálásának érdekében a vezérlőchipeken sem spórolt a Mercusys, sőt a mesh működést megfejelendő a Self-Healing technológiát is élvezheted, vagyis a routerek mindig a lehető legoptimálisabb és leggyorsabb adatutat választják a kommunikációhoz, de képesek önállóan váltani is, ha az egyik útvonalnál zavart érzékelnek.

A barátságos árazású, mindössze 9×9×9 cm-es Mercusys Halo H30G (19790 Ft/2-es csomag) két- és háromdarabos szettben érhető el, és Wi-Fi 5 szabvánnyal akár 1300 Mbit/s tempóra is képes. Már a két csomópontos Halo H30G is képes 260 négyzetméter lefedésére, de ha vastag falakról vagy több emeletről van szó, érdemes a háromdarabos szettet választani. Természetesen ez még csak az alapcsomag, rendszeredet később további Mercusys Halo H30G pontokkal bővítheted.

A Mercusys Halo H50G-vel (24900 Ft/2-es csomag) eggyel magasabb szintre kapcsolhatod otthoni hálózatodat. Az AC1900-as besorolású mesh hálózat 3×3-as MU-MIMO-kapcsolatot támogat, és három csomópont bevetésével akár 550 négyzetmétert is lefedhetsz. Legyen szó bármelyik modellről, otthoni hálózatodat kényelmesen, dedikált mobilappal kezelheted, aktiválhatsz szülői felügyeletet, vendég-Wi-Fi-hálózatot, illetve a rendszer kezeli az IPTV-kapcsolatot, és a QoS technológia előnyeit is kihasználhatod.

Nem érdemes tovább elviselned a Wi-Fi-vakfoltokat otthonodban.

A Halo szériával könnyedén és elérhető áron léphetsz szintet, és végre megtapasztalhatod a modern hálózat biztonsági és kényelmi funkcióit.

Mobil appal minden könnyebb

A Mercusys Halo rendszeréhez mindössze mobiltelefonodra és egy dedikált Mercusys applikációra lesz szükséged. A varázsló végigvezet a gyors és egyszerű beállításon, majd később ugyanitt érheted el hálózatod minden extra funkcióját. Az applikáció képes arra is, hogy új, ismeretlen eszköz csatlakozásakor értesítsen, ami biztonsági szempontból roppant hatékony szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.