Hirdetés

Aktív és egészséges életet élsz? Tudod, hogy segíthet benne egy óra?



|

Az igényeidhez pontosan passzoló okos kiegészítővel nemcsak gyorsabban, hanem biztonságosabban is éred el kitűzött céljaidat.

Hirdetés

Ahány ember, annyiféle elvárás, de az biztosra vehető, hogy ha okosóráról van szó, a testre szabhatóság, a többféle szín és méret, no meg persze a megbízhatóság jogos igények. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a pontos mérési adatokat természetesnek kell venni.

A Garmin már az okosórapiac berobbanása előtt tervezett és gyártott professzionális órákat, kiegészítőket, így nagy tapasztalatát az új eszközök tervezésében is kamatoztatni tudta.

Cikkünkben bemutatunk négy, egymástól nem csupán dizájnban, hanem szolgáltatásokban és megcélzott felhasználórétegben is különböző órát, amelyeknek a maguk nemében konkurenciájuk sem akad, köszönhetően egyrészt a hardvernek, másrészt a szédítően robosztus Garmin ökoszisztémának.

Gyerektől a profi sportolóig

Eltérő kor, aktivitási szint, preferenciák és nem: a legjobb, ha az okosóra felhasználóbarát, testre szabható, és külsőre is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A gyerekeknek egészen más funkciók fontosak, mint például egy amatőr, de tudatos sportolónak, egy triatlonosnak vagy éppen egy profi futónak. A Garmin termékkínálata ehhez igazodóan óriási, rengeteg család, modell és speciális változat érhető el.

Hirdetés

A fiatalabbaknak Marvel- és Disney-hősökkel díszített órák is készültek (de normál dizájnban is választható), a lelkes futók pedig olyan modellt csatolhatnak csuklójukra, ami divatos, barátságos kezelőfelületű, ám rengeteg szolgáltatással támogatja haladásukat. A profi sportolók speciális kiegészítőket kapcsolhatnak okosórájukhoz, részletes kimutatások segítik fejlődésüket, és garantáltan hajszálpontos mérési eredményeket kapnak. Új kategória a gamerek világa, ahol szintén van haszna egy speciális funkciókkal felvértezett okosórának, pláne úgy, hogy a dizájnja is megkapó a videójátékosok számára.

Garmin vívofit® jr. 3

Nem is igazán okosóra, találóbb, ha tevékenységfigyelő fitneszkarperecnek nevezzük a Garmin gyerekeknek készült óráját. Természetesen fontos a külső és a dizájn, éppen ezért többféle mese- és szuperhőssel díszített változatban is elérhető a rendkívül strapabíró, gumírozott külső borítású készülék, legyen szó akár úszásról, akár mondjuk némi koszról. A színes kijelzőn egyértelmű és jól látható adatokat lehet nyomon követni.

Feltétlenül ki kell emelnünk még az aktivitásjelzőt, ezt a számot sok mozgással feltornázva különböző versenyeken vehet részt gyermeked a mobilapplikációban, és az adott szuperhős újabb kalandjai is megnyílnak előtte. Az óra a mobilappal együttműködésben hasznos fitneszgyakorlatokat tanít viselőjének, amelyek elvégzéséért például újabb háttérképekre beváltható jutalmat kap. Az óraszámlap természetesen személyre szabható, továbbá nagyon barátságos funkció, hogy egyetlen elemmel akár egy évig is képes kihúzni a vívofit® jr. 3, tölteni pedig egyáltalán nem szükséges.

A szülők olyan, hasznos szolgáltatásokhoz jutnak az órának köszönhetően, mint az ICE-lap (vész esetén értesítendő személy), a tevékenységfigyelés (házimunka, alvás, mozgás stb.), valamint az ehhez kapcsolódó értesítések és jutalmak küldése a gyermek számára. Az applikáción belül nem csupán a választott szuperhős történetének újabb fejezeteiért érdemes teljesíteni a kitűzött fitnesz- és egyéb célokat, hanem a beépített játékokért is. Ha több Garmin óra van a családban, még családi kihívást is indíthattok, így talán épp gyermeked fog téged is egészségesebb életmódra sarkallni.

Garmin Instinct® - Esports Edition

A kifejezetten e-sportolók igényeihez szabott Instinct® robusztus, elpusztíthatatlannak tetsző külseje minden gamer tekintetét magára vonzza. A fekete-piros színkombináció ezúttal is működik, a Memory-in-Pixel kijelző pedig kiválóan olvasható bármilyen körülmények között, akár napfényben is, ráadásul rendkívül alacsony a fogyasztása. Itt ugyebár fontos megjegyeznünk, hogy ez a transzreflektív kijelző a nap 24 órájában olvasható még háttérvilágítás nélkül is, akárcsak az e-ink e-book olvasók kijelzője. A Garmin óráján így mindig látod az összes, fontos információt (amelyek természetesen valós időben változnak), ám a megszokott mozdulatokra, illetve gombnyomásra rögtön feléled a háttérvilágítás is - minden csupán a személyes preferenciád szerinti beállításoktól függ.

A 23×23 milliméteres kijelzőméret egyedi elrendezésének köszönhetően minden fontosabb adat elfér az órán, de természetesen ez is aprólékosan testre szabható. A kötelező szenzorok mellé a GPS is felfért a funkciólistára, sőt hőmérő és iránytű is került az Instinct® - Esports Edition modellbe. A rengeteg fitneszfunkción kívül ANT+ szabvánnyal csatlakozó viselhető kiegészítőket is bevethetsz, valamint kifejezetten az e-sportolók számára hasznos szolgáltatásokat is aktiválhatsz.

Például játék közben figyeli az óra a stressz-szintedet és a pulzusodat, amely adatokat kielemzi, és a STR3AMUP!™ PC-s alkalmazásba valós időben át is küldi, sőt mindezt akár élőben streamelheted is közönséged számára. Az értesítéseket is mind egy szálig megkapod játék közben, a Body Battery mutató pedig segít abban, hogy ne merülj ki túlságosan a játék hevében, hanem egészséges egyensúlyban maradjon a pihenés, a regenerálódás, a sport és a játék.

Garmin Venu® Sq - Music

Különleges, szögletes kijelzője nagyon könnyen megkedvelhető ennek a középkategóriás, kifejezetten az egészséges életvitelt segítő, ugyanakkor nőknek és férfiaknak egyaránt elegáns okosórának. A nagy fényerejű, éles és jól látható, olvasható, Gorilla Glass 3 üveggel védett LCD-t úgy alakították ki, hogy az bármilyen fényviszonyok között jól látszódjanak rajta az információk. A cserélhető, szabványos szíj mellett az élénk színeket használó óraszámlapoknak köszönhetően egyedi megjelenést adhass órádnak - csak győzzél választani a végtelenül sok számlapdizájn közül!

Több mint húsz sportalkalmazáson kívül átfogó egészségügyi mérést kínál a Venu® Sq - Music, beleértve a pulzus, a véroxigén- és a stresszmérést is. A helyes légzés elsajátításához is kapsz segítséget, sőt virtuális edzőként is funkcionál az óra, amelyre a mobilalkalmazásból töltheted fel a számodra ideális edzéstervet. Követheted vele vízivási szokásaidat és itt is elérhető a Body Battery, amely jelez, ha kritikusan merülne szervezeted energiaszintje.

A fitnesztanácsokon túl az okosfunkciók is nagy szerepet játszanak abban, hogy a többféle színben elérhető Venu® Sq - Music könnyen megkedvelhető legyen. Az NFC-nek hála akár fizethetsz is vele érintésmentesen, a nagy kapacitású, beépített tárhelyen pedig zenéidet tárolhatod. No nem holmi külön előfizetésre kell itt gondolni, hanem saját megszokott streamingszolgáltatásod applikációját telepítheted (Spotify, Deezer vagy Amazon Music), amelyből az órádra mentheted akár 500 zeneszámból álló válogatásodat is. Innentől már csak pár pöccintés, hogy Bluetooth-fülhallgatódat óráddal párosítsd, és edzésre, futásra nem is kell magaddal vinned mobilodat.

Garmin Forerunner® 945

Magad alá gyűrsz minden méternyi aszfaltot? A sport hétköznapjaid meghatározó eleme? Akkor a Forerunner szériát pont neked találták ki. A 945-ös modell mindent tud, amit egy okosórától elvárhatsz, majd amikor azt gondolnád, mindent láttál, jöhetnek a meglepetések. A tréner funkción túl az eredményeid részletekbe menő kielemzése sem probléma, sőt az óra segít meghatározni még a regenerálódási idődet is. A GPS+GLONASS+Galileo hármassal a helymeghatározás hajszálpontos, ami már csak azért is előnyös, mert a színes térképen akár turn-by-turn navigációt is aktiválhatsz. A Forerunner® 945 vigyáz is rád, a helyzetedet élőben megoszthatod, az óra pedig riaszt, ha balesetet érzékel.

Az óra szenzorait kiegészítve a Running Dynamics Poddal még pontosabb tanácsokat kaphatsz teljesítményed javítására, hiszen megismerheted lépéshosszodat, lábaid talajérintési idejét, kilengésüket és egyensúlyi értékedet is. Van automatikus multisport funkció, a sportágak között egyszerűen válthatsz, és akár VO2 max-számításra is bevetheted. Sőt, a Garmin Pay™ szolgáltatáson keresztül fizethetsz is okosóráddal, feltölthetsz rá ezer zeneszámot kedvenc streamingszolgáltatásodból, a Connect IQ™ alkalmazásáruházból pedig megszámlálhatatlan hasznos funkciót és dizájnos óraszámlapot adhatsz Forerunner® 945-ös órádhoz.

A transzreflektív színes kijelző a nap 24 órájában látható adatokkal segít, de természetesen háttérvilágítás is van. A navigáláshoz öt, könnyen és természetesen kezelhető gombot kapsz, továbbá az ötletes menürendszernek hála a gyakran használt funkciókat egyetlen gombnyomással is elérheted.

Egészségközpont a mobilon: Garmin Connect™ App & IQ App

A Gamin mobilapplikációja temérdek hasznos szolgáltatást kínál, legyen szó egészségmegőrzésről, sportolásról, okosfunkciókról vagy éppen személyes biztonságodról. Fiókod minden adata szinkronizálódik a felhőbe, így később is elérheted a kiértékeléseket.

A Body Battery a legtöbb Garmin okosórán elérhető és roppant beszédes mutató. Segítségével megtudhatod, mennyi energiát használsz el egy nap alatt, és azt is egyértelműen megmutatja az applikáció, hogyan tudsz javítani életviteleden.

A különálló Garmin IQ™ applikáció összekapcsolódik a Connect™ appal, ezáltal egyszerűen tudsz válogatni a számodra hasznos alkalmazások és a több száz óraszámlap között, amelyeket egyetlen pöccintéssel fel is tölthetsz okosórádra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.