Hirdetés

Így bankolhatsz biztonságosan mobilon, és használhatod ki a Web3 előnyeit



|

Mindent a mobilunkkal intézünk, ezért kötelező a legmodernebb és legbiztonságosabb megoldásokat nyújtania. A Huawei telefonjain sincs ez másképp.

Hirdetés

Elengedhetetlen eszköz lett mára az okostelefon, amely mindig velünk van, és szinte minden élethelyzetben kínál valamiféle megoldást arra, hogy gyorsabban, kényelmesebben és biztonságosabban intézhessük ügyeinket. Olyannyira domináns legtöbbünk életében, hogy sokszor más készüléket nem is hordunk magunkkal, mert a mobil mindenre képes. Éppen ezért a biztonságra is oda kell figyelnünk, hiszen a veszély több helyről is érkezhet. Ellophatják vagy elhagyhatjuk a telefont, így más is hozzáférhet adatainkhoz és pénzünkhöz, vagy az internet felől is érkezhet olyan támadás, hogy akár észrevétlenül, több ezer kilométer távolságból rabolnak ki.

A Huawei telefonokon már jó ideje saját fejlesztésű HMS-rendszer fut, amely kompatibilis ugyan az Android applikációkkal, ám a biztonság szempontjából kiemelt feladatokra integrált, valamint teljes mértékben felügyelt és garantáltan hivatalos megoldást nyújt. Ezek közül mutatunk most be két, igen fontos új fejlesztést.

Hirdetés

Az internet következő felvonása

Az AppGallery alkalmazásáruház egyik fontos és új tagját nem más, mint az egyedi böngészőjéről régóta jól ismert Opera szállította. Ez az Opera Crypto Browser, amely két, igen népszerű hívószóval csalogat: kripto és Web3. Előbbi a blokklánc-technológiára és az erre épülő kriptovalutára utal, utóbbi pedig a ma ismert web új generációs megoldásaira, amelyeknél a megosztás, a gyors és biztonságos böngészési élmény van a középpontban.

Az Opera Crypto Browser már indításakor meglepetést tartogat, ugyanis nagyon gyors. Ez egyrészt az új motornak, másrészt a beépített, többrétegű védelemnek is köszönhető. A böngésző bármiféle beépülőmodul nélkül kínál olyan funkciókat, amelyekkel könnyedén elérhető a biztonságos és névtelen netezés. Ilyen a felugró ablakokat, a követősütiket és a kéretlen reklámokat letiltó modul, de azt is beállíthatod, hogy a sütik felugró ablakait is letiltsa a böngésző (vagy éppen automatikusan fogadjon el mindent).

Ez az applikáció azonban nem csupán egy böngésző, integráltan kínál egy Opera Kriptotárcát is, amely többféle valutát is támogat. Ezzel könnyedén küldhetsz és fogadhatsz kriptovalutát, decentralizált appokat érsz el, és egy helyen kezelheted kriptotulajdonaidat, valamint NFT-idet. Az applikáció részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást ad a kriptovilág történéseiről is (Crypto Corner), beleértve az árfolyamfigyelést és a legfrissebb híreket, valamint szintén tartalmaz egy értesítési részt, ahol a dappok és a beállított szolgáltatások üzenhetnek.

Pénztárca helyett applikáció

Nem csupán böngészéskor, hanem vásárláshoz is hasznos társunk lesz mobiltelefonunk. A Huawei Tárca segítségével ma már bármelyik hazai bank- és hitelkártyát digitalizálhatod, és ezt követően Huawei telefonoddal fizethetsz érintés nélkül. Ehhez a Huawei a Curve szolgáltatását hívta segítségül, ezen keresztül pedig extra csalás elleni biztonsági réteghez is jutsz.

Egyrészt a Huawei semmiféle tranzakciós adatot nem kap meg, nem is ment el, másrészt a Curve-ön keresztül azonnal letiltható minden hozzáférés, amennyiben például ellopnák a telefonodat. Ez nem az egyetlen védelmi vonal, a tranzakciókat ugyanis egy további azonosítási lépéssel kell megerősítened, amely lehet például PIN-kód vagy az ujjlenyomatod is akár.

Szintén a Huawei Tárcában tudod digitálisan rögzíteni törzsvásárlói kártyáidat, hogy ezeket ne kelljen minden alkalommal a pénztárcádban cipelned. Ugyanez igaz a kuponokra is, amelyekhez szintén aprólékos digitalizációt kínál a Tárca applikáció. Azt, hogy miként viselkedjen a Tárca app, a beállítások között részletesen testre szabhatod (például gyorsgombbal bármikor azonnal előhívhatod), ha pedig valami gond merülne fel az érintésmentes fizetés során, a beépített hibakereső és -javító funkcióval orvosolhatod a problémát.

Amikor a bank mondja meg

A legtöbb magyar bank natív mobil banking applikációja megtalálható a Huawei AppGalleryben, ám a Raiffeisen Bank esetében a RaiPay is elérhető. Ez a bank hivatalos kártyadigitalizálási appja, amelyben gyorsan és egyszerűen regisztrálhatod meglévő plasztikkártyádat, hogy ezt követően telefonodat is egyszerűen használhasd érintés nélküli fizetésre. Az app előnye, hogy egyszerre több, Raiffeisen Bank által kibocsájtott kártyát is támogat.

Fizetés Huawei mobillal

A Huawei Tárca teljes körűen támogatott hazánkban is. Ez kell ahhoz, hogy mobiloddal egyszerűen fizethess, de emellett hűségkártyáidat és kuponjaidat is rögzítheted és felhasználhatod az applikációban.

1: Bankkártya, hűségkártya, kuponok

A Huawei Tárcában (Wallet) tudod rögzíteni bankkártyádat, bármely hűségkártyádat és kuponjaidat is. Beállíthatsz lejárati dátumot, forrást, cégnevet és vonalkódot. A kártyákat könnyedén, akár egy gombnyomással elérheted és aktiválhatod.

2: Teljes Curve-integráció

Az AppGalleryből beszerzett Huawei Tárcába a Curve szolgáltatásán keresztül veheted fel tetszőlegesen bármely hazai bank bármely bankkártyáját, majd ezen keresztül egy érintéssel fizethetsz, kihasználva telefonod NFC-funkcióját.

3: Kényelmi extrák

A Huawei Tárcát megnyithatod mobilod bekapcsológombjának dupla megnyomásával, továbbá extra védelmi réteget aktiválhatsz PIN-kód vagy ujjlenyomat-azonosítás megkövetelésével. Hasznos az egyérintéses javítás is, ami a tárca esetleges anomáliáit javítja automatikusan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.