Hirdetés

Így válassz a PC-dhez illő tápegységet



|

Kívülről csupán egy szimpla kocka a számítógép tápegysége, pedig fontos komponens, amit ha jól választasz meg, rengeteg kellemetlenségtől óvhatod meg magad. Ebben segítünk.

Hirdetés

Egyetlen olyan építőeleme van a számítógépnek, ami minden más komponenshez csatlakozik, ez pedig a tápegység. Évekig úgy tartották - és sajnos sok PC-építő a mai napig így van ezzel -, hogy nem érdemes túl sokat költeni rá, mondván hiába minőségi, gyorsabb, erősebb nem lesz tőle a gép.

Pedig ez óriási hiba, egy filléres táp maga a PC-s orosz rulett: elég egy apró hiba és nem csupán a tápegység füstöl el, viszi magával a végtelen bitmezőkre a drágább komponenseket is.

Lehet, hogy első pillantásra egy-egy tápegység ára magasnak tűnik, ám ha jól választasz, ez lesz az a komponensed, amit akár 10 éven át megtarthatsz, miközben teljes gépedet több ízben lecseréled körülötte. 

Hirdetés

Ha nem tervezel izomgépet építeni, de a biztonság elsődleges számodra, az Elite szériában érdemes körülnézned. A harmadik generációnál járó család tagjai elegáns fekete téglatestek, amik minden, ma fontos és népszerű csatlakozót biztosítanak számodra, emellett az alaplapi főtápkábel harisnyázott is. A 600 wattos teljesítmény már egy középkategóriás gamer géphez is elegendő (ennél szerényebb modell is kapható), ráadásul a hatékonyság garantáltan 75 százalékos vagy jobb, amiben jelentős szerepe van az aktív PFC áramkörnek is. A minőségi alkatrészeket mutatja többek között az is, hogy 40 Celsius fokos hő mellett is üzembiztos az Elite 600W V3 (16 630 Ft), ráadásul a csúszócsapágyas ventilátor nem csap nagy zajt gépházadban.

Ha ennél többre vágysz és erősebb gépet építesz sok adattárolóval, erős CPU-val és grafikus kártyával, az MWE-szériában nem fogsz csalódni. A csendes működés mellett 80Plus Gold besorolást élvezhetsz, tehát a hatékonyság 90 százalék feletti. Az MWE Gold 750W V2 (40 160 Ft) másik vonzó tulajdonsága, hogy teljesen moduláris, így csak azokat a kábeleket kell beépítened a házadba, amelyekre feltétlenül szükséged van - a rend és jó szellőzés garantált. Ez a tápegység a tuningosok magas igényeit is kiszolgálja, így például 2×8-as kiegészítő alaplapi tápcsatlakozót kínál, kiváló a hőtűrése, a lapkábelek esztétikusak és könnyebben elvezethetők és 5 év garancia is szavatolja géped biztonságát.

Szeretnéd hajszálpontosan megtudni, melyik tápegység illik gépedhez? A Cooler Master tápkalkulátora komponenseid kiválasztása után pontosan megmutatja, melyik modell ideális számodra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.