Hirdetés

Így válassz gaming headsetet



|

A látványvilág nagyon fontos a játékoknál, de nem szabad elfeledkezni a hangzásról sem. Egy jól megépített fejhallgató óriásit dob az élményen - segítünk megtalálni az ideálisat.

Hirdetés

Ahogyan egy monitor esetében fontos, hogy kímélje a szemedet, miközben lenyűgöző látványt is nyújt, úgy egy gaming headsettől is jogos elvárás, hogy kényelmes legyen, miközben magával ragadó hangzást kínál. Ez nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolnád, de ha jól választasz, nem kell kompromisszumot kötnöd kedvenc játékaid hangzásánál.

Hirdetés

Jó példa a Redragon Scylla (8140 forint) arra, hogy elérhető áron is lehet profi külsejű, kényelmes headseted. A dupla fejpánt ideális nyomást és tökéletes illeszkedést biztosít, a fémpánt pedig strapabíró. A kör alakú kagylók nagy méretű, puha párnázása kényelmes, a rejtett, miniatűr mikrofon pedig nem zavar a játékban. A Scylla külső fémhálós borítása ne tévesszen meg, zárt kialakítású, így kifelé nem hallatszik, amit éppen hallgatsz. Az analóg csatlakozás nagy szabadságot nyújt, ráadásul a dupla jackhez jár a négyérintkezős kombinált jackátalakító is.

Ha ennél feltűnőbbre vagy csak szimplán ovális kagylóra vágysz, a Redragon Pandora 2-t (15280 forint) neked találták ki. A Redragon sárkánnyal díszített headset masszív, széles pántja fix tartást ad, miközben a párnázásnak köszönhetően a kényelemmel sem fog meggyűlni a bajod. A Pandora 2 USB-n csatlakozik, így pedig jut tápellátás a beépített RGB-világításnak is, ami nagyon látványos tud lenni egy jól felépített gamersarokban. A pontosan a szád elé hajlítható mikrofon egy mozdulattal lecsatolható, de szimpla némításhoz vagy hangerőszabályzáshoz a kábelre szerelt in-line távirányítót is használhatod.

Masszív és elegáns a felsőbb kategóriába sorolható Redragon Icon H520 (26980 forint) gaming headset, amely szintén jacken csatlakozik, ám akár 7.1-es virtuális térhangzásra is képes. A speciális, 50 mm átmérőjű hangszóróknak és kagylókialakításnak köszönhetően hifihangzást élvezhetsz, így már zenehallgatásra is ajánlható az eszköz. A műbőr borítású, memóriahabbal töltött fülpárnák több órás viselet során sem válnak kellemetlenné, a zajszűrős mikrofon pedig kristálytiszta beszédhangot továbbít csapattársaid felé. A tervezők a biztonságos szállításra is gondoltak, így egy méretre szabott hordtáskát is kapsz a H520-hoz, amely harisnyázott jackkábelen csatlakozik a szintén mellékelt, 7.1-es térhangzást és teljes távirányítást kínáló USB-s adapterhez.

USB vagy jack?

Alapvetően kétféleképp csatlakoztathatod kábeles gaming fejhallgatódat: jacken vagy USB-n. Előbbi analóg jelátvitelt jelent, és szinte minden, régebbi eszközzel is kompatibilis, amelyben a digitális-analóg átalakítást a forráseszköz végzi. Az USB-s headsetek maguk végzik az átalakítást, és ezáltal egyetlen USB-port elegendő számukra a mikrofon+fejhallgató csatlakoztatásához. Néhány régebbi eszközt így nem tudsz használni, és kérdéses, hogy milyen minőségű a DAC, viszont számos kényelmi extrához hozzájutsz (például világítás, digitális hangerőszabályzás, mikrofontiltás stb.), és ma már az árban sincs komoly eltérés a két csatlakozó között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.